filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

In Time

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

In Time, Andrew Niccol, film, plakat, poster, artwork

© Regency Enterprises

Af 8. dec. 2011

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til In TimeIn Time on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer In Time Trailer

'N Sync-stjerne kæmper bravt mod åbenlyst plot samt amatøragtig instruktion.

Efter at have set traileren var jeg fuld af forhåbning. En science fiction-thriller, hvis præmis er, at penge ikke længere er valuta, men at alle mennesker er DNA-indkodet til at stoppe med at ældes ved det 25. år, og dermed med muligheden for at forblive ung for evigt. Eneste catch, fra man bliver 25 år, har man kun 1 år at leve i, medmindre man arbejder hårdt og får udbetalt flere sekunder, timer, dage, måneder eller år. Og med det twist, at verden er inddelt i tidszoner, hvor tidsfattige mennesker dør dagligt pga. manglende tid, mens rige mennesker lever i sus og dus med årtier og århundreder på kontoen.Præmissen holder, det er et super fedt koncept, at alle har et nedtællingsur på armen, så man med al mulig tydelighed kan se, hvor lang tid, man har igen (hvor rig eller fattig man er!). Gennem berøring kan man låne, stjæle, betale og overføre tid til andre. Ideen er sjov, men hvad med at indtænke en pinkode? Filmens præmis er, at man bare, hvis man er stærk nok, kan dræne alle for deres tid ved fysisk kontakt. Det svarer til, at alle går rundt med deres pengesedler sat på tøjet med papirclips, så alle kan tage dem så let som ingenting. Det er lidt dumt. Burde man ikke have tænkt på det, når man nu er så smart, at ALLE mennsker er DNA-indkodet til udødelighed? Evt. Nem-ID?Nå, filmens problem er ikke plot eller præmis, selvom plottet er drabeligt tyndt, når først filmen kører, og man gennemskuer hurtigt den Bonnie-Clyde mekanik, der hurtigt sætter ind.Filmens problemer er mange.

...Første og største problem er, at der absolut INGEN kemi er mellem hovedrolleindehaverne.
Timberlake er træmand og ligner en popstjerne, der ikke ved, hvorfor han laver film (øh, er det ikke egentlig sådan det er?), mens alle andre af hans medspillere leverer ensidige, træ-agtige præstationer. Nogle steder er skuespillet decideret amatøragtigt, og man forledes til at tro, at der simpelthen ikke har været tid til at tage scener om. Løb de tør for tid undervejs?Filmens andet problem er, at der er alt for mange plothuller, som ovenfor beskrevet, og handlingen er simpelthen ikke troværdig undervejs. Faktisk tager man sig selv i at grine af filmens ufrivillige dumhed undervejs, hvor både plotmekanismer og dårlige replikker fremkalder smil og grin.Filmens pointe om, at der er ulighed i samfundet, en allegori på vores verden i dag, er sgu egentlig ganske smuk, men den serveres så sort-hvid, at det er grinagtigt. Desuden er den så tung og tydelig, at man føler, at filmen manipulerer med en.

Man fatter pointen i filmen efter at have set traileren, og filmen burde have været et afsnit af Twilight Zone i stedet for en stor Hollywood-produktion.Filmen er generelt langsom, pacingen er helt af helvede til, og flere steder keder man sig bravt.Filmens svagheder må i sidste ende tilskrives dårlig instruktion, og det er vanskeligt at se, at den instruktør, der lavede den glimrende "Lord of War" med Nicholas Cage, også har stået bag dette makværk, der fremstår decideret amatøragtigt.Filmen får lidt stjerner på grund af idéen og præmissen, men udførelsen og filmen som håndværk er lige til skraldespanden.Jeg håber ikke, der er tid til en toer!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

In Time


Produktionsår: 2011
Instruktion: Andrew Niccol
Manuskript:
Komponist: Craig Armstrong
Fotograf: Roger Deakins
Skuespillere: Cillian Murphy, Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Shyloh Oostwald, Johnny Galecki, Colin McGurk, Olivia Wilde, Will Harris, Michael William Freeman, Jesse Lee Soffer, Aaron Perilo, Nick Lashaway, William Peltz, Ray Santiago, Matt Bomer.
Spilletid: 109 min
Filmstudie: Regency Enterprises

Detaljeret info om In Time på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'In Time'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018