filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Hypnotisøren

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Hypnotisøren, Lasse Hallström, Hypnotisören, film, plakat, poster, artwork

© SF-film

Af 7. dec. 2012

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Hypnotisøren - HypnotisörenHypnotisøren on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Hypnotisøren Trailer

Triviel krimi med fint skuespil.

"Hypnotisøren" er endnu en skandinavisk kriminalfilm, som er baseret på en succesfuld bog, jeg ikke har læst. Og fred være med det. Hvis man er til den skandinaviske krimigenre må det være fantastisk med så rigt et udbud.

Svenskerne har hentet deres landsmand Lasse Hallström hjem fra Hollywood, hvor han af uransaglige årsager har huseret de seneste årtier. Som instruktør en middelmådig herre, der kan få selv de mest interessante oplæg til at føles uendeligt langtrukne.

Det gælder for så vidt også "Hypnotisøren", som - bortset fra piloten til tv-serien "New Amsterdam" - er det første seriøse forsøg Hallström har gjort sig ud i krimigenren.

"Hypnotisøren" er efter sigende en glimrende bog. Jeg ved det ikke. På film er historien en lettere forudsigelig og flere steder ret utroværdig affære, der ikke holder sig tilbage, når det gælder bestialske mord, men som overrasker positivt med sin personskildring, der er langt bedre end man kan forvente af genren. Hallström er en glimrende personinstruktør.

... Mikael Persbrandt, Lena Olin og Tobias Zilliacus er virkelig gode som henholdsvis hypnotisøren, dennes kone og kriminalbetjenten, der er besat af at opklare de brutale mord på en familie.
Der fortælles meget langsomt og stemningen er tung. Det får de aggresivt klippede mord til at fremstå meget voldsomme. Som en stærk kontrast til den døs af sovepiller og skænderier, der præger hypnotisørens hverdag. Men mordene på den myrdede familie får hurtigt lov til at træde i baggrunden, og det virker underligt, når man tager familiens yderst brutale nedslagtning i betragtning. Hvorfor gøre så stort og blodigt et nummer ud af det, når filmen stort set ikke beskæftiger sig med, hvem de var?

Mordmysteriet er ganske vist filmens omdrejningspunkt, men det er forholdet mellem hypnotisøren og hans kone der bruges krudt på. Det er ikke fordi filmen er et fuldblods ægteskabsdrama med forløsning og morale, men forholdet mellem de to er så tilpas nuanceret skildret, at det føles troværdigt og ægte.

Deres ægteskabelige problemer får bare alt for meget plads. Det virker ærligt talt som om Hallström hellere har villet lave et ægteskabsdrama om utroskab og mistillid end en rendyrket krimi. Det medfører en række uelegante krumspring i historien, der kun har til formål at trække opklaringen af mordene i langdrag, så vi kan bruge mere tid på hypnotisørens konstant sure kone og deres skænderier.

Hvis blot Hallström havde formået at hæve mordmysteriet over det trivielle og dermed skabe en bedre balance mellem mord og ægteskabsdrama, ville filmen virkelig stå stærkt, men han er på usikker grund, og det kan især mærkes, når han bevæger sig ud i uhyggens afkroge, hvor virkemidlerne hører mere hjemme i en John Carpenter-gyser fra 1970'erne end en moderne krimi.

Vi hygger os med mord i skandinavien. Briterne gør det også. "Hypnotisøren" er blot endnu et skud på stammen af den overflod af mordmysterier, vi beriges/forbandes med hvert år. Som krimi en triviel affære, som ægteskabsdrama noget mere interessant. Mere egnet som tv-film søndag aften end som biograffilm. Der kræver vi som publikum noget mere. Og der kan "Hypnotisøren" altså ikke levere.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Hypnotisøren


Produktionsår: 2012
Alternativ titel: Hypnotisören
Instruktion: Lasse Hallström
Manuskript:
Komponist: Oscar Fogelström
Fotograf: Mattias Montero
Skuespillere: Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Olin, Helena af Sandeberg, Jonatan Bökman, Oscar Pettersson, Eva Melander, Anna Azcarate, Johan Hallström, Göran Thorell, Jan Waldekranz, Emma Mehonic, Tomas Magnusson, Nadja Josephson, Ulf Eklund.
Spilletid: 120 min.
Filmstudie: SF-film

Detaljeret info om Hypnotisøren på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Hypnotisøren'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018