filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Hugo

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Hugo, Martin Scorsese, film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 15. mar. 2012

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til HugoHugo on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Hugo Trailer

Scorsese imponerer med spektakulære scenerier, men magien udebliver.

Martin Scorseses film handler ofte om mord, død, afpresning og ja, mord! Hans gangsterfilm er legendariske - ofte både realistiske og barske.

Med "Hugo" forsøger han sig med en for ham ganske ny genre, nemlig børnefilmen - en balancekunst mellem en dyb og poetisk historie, med kraftige elementer af eventyr og en snert af science fiction.

Filmen handler om den forældreløse Hugo Cabret, der lever sit liv i klokketårnet på Gare Montparnasse i Paris i 1930'erne. Han lever af at stjæle daglige fornødenheder fra stationens mange brugere, og hans eneste underholdning er at sidde gemt bag de mange store ure, hvor han observerer de faste brugere af banegården. Hans hobby er at reparere en mekanisk mand (automaton), som er det eneste han har tilbage fra sin far, der er død nogle år tidligere. Hugos talent for det mekaniske fornægter sig ikke, men han mangler de sidste dele, der kan få metalmanden, som han er overbevist om bærer på en besked fra sin far, til at fungere.

Filmen forsøger at skabe et magisk univers, hvor scenerierne og genskabelsen af Paris anno 1930'erne, er fantastisk flotte, omend lidt kolde og CGI-agtige. Det sidste tror jeg dog er et bevidst valg, for det er et eventyr, Scorsese fortæller os - det må gerne se lidt uvirkeligt ud.

"Hugo" er en lang hyldest til filmmediet, og som sådan er den ganske interessant. I starten af filmen anvendes elementer fra stumfilmens slapstick-rutiner, mens kærestedramaer udfolder sig lydløst foran Hugo, der observerer de forelskedes sværmerier fra sit tårn. Efterhånden som filmen skrider frem, og man lærer om Hugos liv på banegården, vækkes filmen mere og mere til live på lydsiden, og den fiktive historie krydres elegant med fakta om de første film og filmskabere. Som et forsøg på at lave en komprimeret, kronologisk gennemgang af filmhistorien - en interessant ide, der ganske vist hylder mediet, men som desværre ikke er særligt spændende at se på!

...Filmens pacing og narrativ er faktisk dræbende kedelig i første halvdel, hvor filmen mangler fokus.
Der er ellers masser af talent i filmen på både instruktør, skuespils- og effektsiden, så det er underligt, at den ikke lever og ånder mere, end den gør.

"Hugo" vil for meget, og filmens grafiske effekter lægger op til meget mere, end hvad filmens historie kan levere. Historien om Hugo er faktisk ikke særlig interessant i sig selv, men bliver det efterhånden, som historien om den aldrende legetøjshandler Georges Méliès (Ben Kingsley) får mere og mere fokus i filmen. Nærværende bliver det dog aldrig helt - nærmere lidt små-sentimentalt.

Scorsese, mesterinstruktør som han er, hylder filmmediet på fornemste vis, men det er svært at lade sig fange af det eventyr, der udspiller sig på lærredet. Først til sidst, da historien for alvor begynder at rulle, suges man ind i filmens univers, og magien anes i glimt.

Hvis Scorsese havde brugt samme stramme narrativ og pacing igennem hele filmen, ville den formentlig have fungeret bedre som fortælling. Nu minder den mest af alt om et skib, hvis kaptajn har sovet over sig, for til sidst, inden katastrofen indtræffer, at indfinde sig på dækket og rette skibet op.

Sasha Baron Cohen (Ali G, Brüno og Borat) har en ganske underholdende birolle som stationens betjent, der overspilles i starten for til sidst at kunne trænge til lidt mere plads i manuskriptet, hvis figuren for alvor skal blive interessant. Det gør sig i det hele taget gældende for mange af filmens karakterer, der er underligt todimensionale.

Skuespillet er såmænd ganske fint på alle pladser. Især Hugo spilles med stor indlevelse, men det er desværre - ligesom resten af filmen - til tider også en anelse træagtigt og over the top.

Alt i alt er "Hugo" et smukt og elegant forsøg på at lave noget anderledes og fortryllende, der ender med at være lidt kedeligt, lidt trivielt og kun ganske lidt magisk. Vanvittigt interessant for de filminteresserede, der vil kunne få timer til at gå med at fange alle referencer og hyldester, men uden det ekstra lag, der for alvor kan få filmens simple historie til at lette fra det papir, den er skrevet på.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Hugo


Produktionsår: 2011
Instruktion: Martin Scorsese
Manuskript:
Komponist: Howard Shore
Fotograf: Robert Richardson
Skuespillere: Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Ray Winstone, Emily Mortimer, Christopher Lee, Helen McCrory, Michael Stuhlbarg, Frances de la Tour, Richard Griffiths, Jude Law, Kevin Eldon, Gulliver McGrath, Shaun Aylward.
Spilletid: 126 min
Filmstudie: Paramount Pictures

Detaljeret info om Hugo på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Hugo'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018