filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Hobbitten: Femhæreslaget

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Hobbitten: Femhæreslaget, Peter Jackson, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, film, plakat, poster, artwork

© New Line Cinema

Af 13. dec. 2014

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Hobbitten: Femhæreslaget - The Hobbit: The Battle of the Five ArmiesHobbitten: Femhæreslaget on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Hobbitten: Femhæreslaget Trailer

Underholdende afslutning har intet nyt at byde på.

Peter Jackson må sove godt for tiden. Først nød han stor succes med Ringenes Herre-trilogien og nu har han fuldendt værket med Hobbitten, historien som startede det hele.Det kan diskuteres, og det bliver det også, om Hobbitten kan bære tre lange spillefilm. Nu hvor sidste del i Hobbitten-trilogien er færdig giver det mening, at vurdere trilogien som et samlet værk.Der er ingen tvivl om at Jackson og hans medsammensvorne har strukket historien til sit yderste, men Jackson har fornuftigt nok indset at historien fra Hobbitten ikke kan bære tre film alene, så den er blevet krydret med alverdens efterskrifter fra Tolkiens skatkammer, og det er der kommet en fin trilogi ud af."Hobbitten: Femhæreslaget" lever op til sit navn. Efter en effektiv start, hvor Søby angribes af Smaug, og Bard tager kampen op mod den almægtige drage står den på krig, krig og atter krig. Hære af computergenererede orker, viltre dværge, majestætiske elvere og beskidte mennesker står overfor hinanden i et kæmpe slag, hvor Jackson udviser et imponerende overblik og stor opfindsomhed.

... Det er fantastisk at se på og virkelig underholdende, når de solide dværge med eder og forbandelser og overdimensionerede våben går i kamp side om side med de kølige elvere.
"Hobbitten: Femhæreslaget" byder ikke på noget, vi ikke har set før, og det er dens - og de to andre film før den - største svaghed. Det kan ikke undgås, at der hænger en tyk tåge af deja vu over forløbet, og så meget desto mere imponerende er det, at filmen aldrig keder.Figurerne er hele tiden interessante og modsat Ringenes Herre-filmene er Hobbitten dejligt befriet for Frodos evindelige klynkeri. Det er såmænd ikke fordi der ikke bliver klynket, men det er langt mindre sødsuppesentimentalt end tidligere.Nuvel, Hobbitten-trilogien er færdig og Jacksons bedrift kan vurderes som en hexalogi. Og der må man tage hatten af for Jacksons mod og visioner. Nu skal man aldrig sig aldrig med Hollywood, men lur mig om ikke Hobbitten- og Ringenes Herre-trilogien er den definitive filmatisering af Tokiens værker. Jeg har i hvert fald svært ved at se, hvordan det skulle være gjort anderledes - eller bedre.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Hobbitten: Femhæreslaget


Produktionsår: 2014
Alternativ titel: The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Instruktion: Peter Jackson
Manuskript:
Komponist: Howard Shore
Fotograf: Andrew Lesnie
Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Lee Pace, Evangeline Lilly, Luke Evans, Richard Armitage, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Martin Freeman, Ian McKellen, Manu Bennett, Aidan Turner, Hugo Weaving, Dean O'Gorman, Christopher Lee, James Nesbitt.
Spilletid: 144 min
Filmstudie: New Line Cinema

Detaljeret info om Hobbitten: Femhæreslaget på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Hobbitten: Femhæreslaget'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019