filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Hereditary

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Hereditary, Ari Aster, Ondskabens hus, film, plakat, poster, artwork

© PalmStar Media

Af 7. jul. 2018

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Hereditary - Ondskabens husHereditary on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Hereditary Trailer

Årets mest uhyggelige?

Det er efterhånden kutyme, når nye gyserfilm skal lanceres, at der op til premieren meldes om skrækslagne publikummer, udvandring og opkast. Også med Hereditary, der slåes op som vel nok årets mest uhyggelige film - dog tilsat et spørgsmålstegn.

Hereditary lægger sig i kølvandet på film som Blair Witch, It Follows, Paranormal Activity, Annabelle m.fl., der alle sammen fik mere eller mindre samme tur i mediemøllen.

Men er Hereditary så så forbandet uhyggelig, som de lover os? Blev jeg skræmt for livet?

Hereditary er som håndværk en solid affære. Flot filmet med solidt skuespil og et insisterende lydspor.

Den er flere steder både stemningsfuld og ubehagelig, men også irriterende fordi stort set alle karakterer knirker og brager, når de taler, da det hele jo skal føles sådan lidt mærkeligt, skævt og uhyggeligt.

... Hvor en film som The Conjuring fik mig til at krybe sammen i biografsædet, så har Hereditary nærmest den modsatte effekt.


Jeg vil egentlig gerne vide, hvad der plager den plagede familie, jeg gyser bare ikke undervejs, hvilket minder mig om to af genrens nok mest berømte film, The Exorcist og Rosemary’s Baby, der heller aldrig formåede at skræmme mig trods gode forsøg - måske fordi jeg først så dem årtier efter deres oprindelige premiere, hvor der unægteligt er løbet meget vand i gyseråen siden.

Hereditary er gennemført som genrefilm - en niche Hollywood er ved at få øjnene op for - og den gør, hvad den kan med lemlæstelser, aggressive lyde og skumle skuespillere; det er bare ikke nok for mit vedkommende.

Ubehagelig? Ja. Uhyggelig? Ikke rigtigt.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Hereditary


Produktionsår: 2018
Alternativ titel: Ondskabens hus
Instruktion: Ari Aster
Skuespillere: Gabriel Byrne, Toni Collette.
Spilletid: 127
Filmstudie: PalmStar Media

Detaljeret info om Hereditary på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Hereditary'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019