filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Hereafter

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Hereafter, Clint Eastwood, film, plakat, poster, artwork

© Amblin Entertainment

Af 8. feb. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til HereafterHereafter on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Hereafter Trailer

Eastwood kan endnu.

Jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg på forhånd havde dømt Clint Eastwoods seneste film til at fejle. Præmissen om at nogen mennesker kan tale med de døde forekommer mig naiv og eventyragtig. Som et desparat forsøg på at slippe uden om det faktum, at vi alle skal dø, og at der med stor sandsynlighed intet er på den anden side. Ingen sjæl som lever videre efter vi udånder, eller som levede før vi blev født.Så meget desto mere imponerende er det, at Eastwood formår at røre noget i mig med 'Hereafter'. En film der på ingen måde holder de store følelser tilbage, når der tales med de døde, eller som er bange for at slå et slag for de oprigtige, clairvoyante mennesker, som filmen påstår er derude.I 'Hereafter' følger vi tre personer, der hver især har haft døden tæt inde på kroppen. George som kan tale med de døde - en evne han ser som en forbandelse, der forhindrer ham i at leve. Marie som har svært ved at vende tilbage til det "normale" liv efter en nærdødsoplevelse, og Marcus der har mistet et nært familiemedlem, som det er svært at give slip på. Tre skæbner der indirekte knyttes sammen af menneskets dødelighed, og som filmen nogenlunde ligeligt fordelt bygger sin historie op omkring.

...De tre skæbnefortællinger har alle en begyndelse og en slutning, som leder til en klassisk forløsning, uden at de af den grund føles hverken banale eller konstruerede. Tværtimod. Det er den overordnede historie, som de sammen er med til at danne, der for alvor giver filmen liv, og som får en til at tænke over livet.
Eastwood giver plads til sine hovedpersoner, der føles som hele og komplicerede mennesker, hvis skæbne man gider at følge med i. Med hvert deres udgangspunkt får vi et indblik i deres liv og en forståelse af, hvorfor de handler som de gør, når de står ansigt til ansigt med døden. Eastwood forsøger ikke at flette de tre fortællinger sammen på raffineret vis, som det ellers er blevet kutyme i mange nyere film, men lader deres veje krydses på en naturlig og realistisk måde. Han forsøger heller ikke at forklare filmens overnaturlige elementer med religiøs snik snak, men ser på dem med åbne øjne, som om han med sine 81 år på bagen vil fortælle os, at verden er et meget bedre sted at leve, hvis blot man åbner øjnene og gemmer fordommene væk. I bund og grund er der jo ingen der ved, hvad der sker når vi dør, så hvorfor foragte de mennesker, der mener at have fået en smagsprøve.Det er muligt, at Eastwood er blevet spirituel på sine gamle dage og fred være med det, men det er imponerende så nøgternt han fortæller sin historie. Jovist, der er drama, romantik og tragiske skæbner involveret, men de tre hovedpersoners historier føles aldrig forcerede, og selv om de kan synes forudsigelige, er det netop deres styrke, at de forekommer universelle og dermed symbolske.De franske, engelske og amerikanske skuespillere tilføjer deres roller en afdæmpet intensitet, som klæder filmen og som får de mange dialogbaserede scener til at virke stærkt fængende. Matt Damon er god som altid, men det er Cécile de France, der med sin fantastiske udstråling og mere end almindeligt charmerende franske accent stjæler hver eneste scene, hun er med i.Imponerende er også åbningsscenen, der på uhyggelig vis genskaber en af nyere tids mest skræmmende naturkatastrofer.Trods små skønhedsfejl, der ikke er værd at nævne, vel nok Eastwoods mest helstøbte film.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Hereafter


Produktionsår: 2010
Instruktion: Clint Eastwood
Manuskript:
Komponist: Clint Eastwood
Fotograf: Tom Stern
Skuespillere: Cécile De France, Thierry Neuvic, Cyndi Mayo Davis, Lisa Griffiths, Jessica Griffiths, Ferguson Reid, Derek Sakakura, Jay Mohr, Richard Kind, Matt Damon, Charlie Creed-Miles, Frankie McLaren, George McLaren, Lyndsey Marshal, Rebekah Staton.
Spilletid: 129 min
Filmstudie: Amblin Entertainment

Detaljeret info om Hereafter på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Hereafter'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019