filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Headhunterne

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Headhunterne, Morten Tyldum, Hodejegerne, film, plakat, poster, artwork

© Friland

Af 30. sep. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Headhunterne - HodejegerneHeadhunterne on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Headhunterne Trailer

Rablende underholdende krimi.

Lad mig starte med at klarlægge mine præferencer: Jeg har ikke læst noget af Jo Nesbø, men jeg har hørt hans bøger berømmet af rigtig mange krimifans omkring mig. Alligevel havde jeg ikke de store forventninger til 'Headhunterne'. Det var jo bare en krimi. Men det burde jeg nok have haft, for 'Headhunterne' var et positivt bekendtskab, så positivt, at jeg er gået i gang med min første Jo Nesbø-bog ...Aksel Hennie lægger krop til Roger, der er omdrejningspunktet i denne actionsmættede og blodsprøjtende spændingsfilm. Roger er headhunter og lever et liv i ekstrem ekstravagance, som han ikke har råd til, primært for at holde på sine smukke kone. Derfor har han en nebengeschäft, nemlig at få sine jobkandidater til at fortælle om al deres originale kunst derhjemme i en sidebemærkning i deres interviews til topstillinger. Senere tager han så det mere anonyme arbejdstøj på og kører ud og henter kunsten, godt hjulpet på vej af en vagt i et vagtfirma, som han selv har fået ansat. Det giver gode penge til dyre smykker til konen, men bare ikke nok.Da hun så en dag selv introducerer Claes Greve (Nikolaj Coster-Waldau) som har været i hendes galleri, fordi han vil have vurderet ægtheden af en arvet Rubens, øjner Roger en chance for at lave det kunstkup, der skal være hans livsforsikring - og sidste. Samtidig har Claes en erhvervsmæssig interessant profil, så Roger vil gerne headhunte ham, men Claes stritter imod og noget går galt. Eller meget går galt, og så ruller handlingen slingrende afsted i denne meget veloplagte spændingsfilm, hvor du ikke kan regne slutningen ud før du ser den!Og så skal jeg vist ikke afsløre mere af det meget velturnerede og dygtigt lavede plot. Der sker virkelig ting og sager, og historien tager nogen voldsomme drejninger i de norske fjelde blandt diverse afsidesresiderende russiske ludere og bitre inuitter med jagtgevær liggende under hovedpuden.Alligevel er filmen en form for realistisk, og historien formår på diskret vis at få vendt din sympati 180 grader, så den usympatiske Roger pludselig bliver den, du holder med og af. Du falder ikke i søvn i biffen. Blodet flyder, hjernemassen sprøjter og lokummet løber over. Det er rablende – og det er sjovt på en grotesk og cool måde, der virkelig faldt i denne seers smag. En actionfilm, som jeg tror både taler til mænd og kvinder - netop på grund af den underspillede humor, det virkelig gode plot og det faktum at der også udspilles en historie, hvor personerne ikke er ligegyldige, men rigtige mennesker.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Headhunterne


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: Hodejegerne
Instruktion: Morten Tyldum
Manuskript:
Fotograf: John Andreas Andersen
Skuespillere: Nikolaj Coster-Waldau, Aksel Hennie, Julie R. Ølgaard, Synnøve Macody Lund, Joachim Rafaelsen, Baard Owe, Eivind Sander, Kyrre Haugen Sydness, Nils Jørgen Kaalstad, Reidar Sørensen, Daniel Bratterud, Torgrim Mellum Stene, Nils Gunnar Lie, Gunnar Skramstad Johnsen, Lars Skramstad Johnsen.
Spilletid: 98 min
Filmstudie: Friland

Detaljeret info om Headhunterne på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Headhunterne'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019