filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Headhunter

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Headhunter, Rumle Hammerich, film, plakat, poster, artwork

© Det Danske Filminstitut

Af 28. aug. 2009

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til HeadhunterHeadhunter on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen

Effektiv dansk thriller i internationalt format.

Lars Mikkelsen spiller headhunteren Martin Vinge, der af en Maersk-lignende koncern hyres til at finde tre mulige kandidater, der kan overtage stillingen som koncernchef, efter at firmaets grand old man Hr. Sieger har takket af. Koncernen har allerede en mulig arvtager i form af Hr. Siegers søn, men sønnen er ikke faderens umiddelbare valg, da han tvivler på sønnens evner til at føre virksomheden ind i et nyt århundrede. Som modspil kaster sønnen en lægeerklæring på bordet, der påviser faderens begyndende senildemens. Spørgsmålet er, hvem Martin Vinge kan stole på....Historien er set før, og også set bedre eksekveret, men ikke desto mindre lykkes det at opbygge både spænding og atmosfære takket være overbevisende skuespil, tålmodig fortællestil og en næsten uforudsigelig historie.
Det uforudsigelige tabes lidt på gulvet i filmens afsluttende minutter, der virker lidt forhastede og letkøbte, og der er da også et par skønhedsfejl, så som en unødvendig, men effektiv, actionscene, og et par malplacerede symbolske episoder, som man forstår meningen med, men som snildt kunne være mere subtilt udført.Som dansk thriller er Headhunter glimrende, men sammenlignet med de film den ser op til, er der stadigvæk et stykke vej. Jeg følte mig dog ganske godt underholdt, og ser frem til flere produktioner fra Rumle Hammerichs hånd. Der er helt klart potentiale.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Headhunter


Produktionsår: 2009
Instruktion: Rumle Hammerich
Manuskript:
Komponist: Jacob Groth
Fotograf: Dan Laustsen
Skuespillere: Lars Mikkelsen, Charlotte Munck, Burkhard Forstreuter, S.
Spilletid: 108 min
Filmstudie: Det Danske Filminstitut

Detaljeret info om Headhunter på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Headhunter'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019