filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Harry Potter Wizard's Collection

filmkorn.dk grafik kolonBOKSSÆT-ANMELDELSE

Harry Potter Wizard's Collection, , film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros., Amazon.com

Af 21. okt. 2012

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Harry Potter Wizard's CollectionHarry Potter Wizard's Collection on IMDb

3 kommentarer | Trailer Harry Potter Wizard's Collection Trailer

Imponerende Harry Potter-bokssæt fra Warner Bros.

I Danmark udkommer de fleste film på DVD og Blu-ray i ret så skrabede udgaver. Langt de fleste udgivelser indeholder faktisk kun filmen, og når bølgerne går højt, så har producenten også lagt den obligatoriske 10 minutters ”Making Of” featurette, hvor skuespillere og instruktør skamløst rygklapper hinanden, og highlights fra filmen farer over skærmen. Endnu værre ser det ud, når det kommer til bokssæt.I Danmark dækker betegnelsen ”Bokssæt” for det meste over, at en film eller TV-serie er blevet sammenpakket i en papæske eller lignende og betegnelsen ”Limited Edition”-udgivelse dækker tit over af producenten har fremstilllet et flot skinnende papcover. Når det oplag så er solgt, bliver akkurat det samme indhold solgt uden papcover, og er dermed ikke længere ”limited”.I England og USA ser tingene lidt anderledes ud, de har jo i sagens natur også et større kundegrundlag og dermed flere penge til de lidt vildere udgivelser, for dér udkommer altså bokssæt, hvor betegnelsen ”ekstra materiale” eller ”Special Collector's Edition” for alvor giver mening.I den kommende tid vil vi anmelde den type udgivelser, så du ved, hvornår du simpelthen bliver nødt til at grave lidt dybere i pungen og købe specialudgaven i stedet for standardudgaven.Harry Potter Wizard's CollectionDet første bokssæt vi anmelder, er intet mindre end det største bokssæt Warner Bros. nogensinde har udgivet. Ikke med hensyn til antallet af disce, men selve størrelsen af boksen.Boksen måler: 32.4cm x 26.4cm x 28.6cm, så den er MASSIV, og med en vægt på ca. 9 kg. er den også utroligt tung.Men det der er indeni, er også noget af det mest gennemførte undertegnede nogensinde har set. Selve boksen kommer i en alm. papkasse, som åbnes foran og afslører selve bokssættet beskyttet af flamingo.

Boksen er fremstillet i meget kraftigt pap og lavet som et skuffedarium, der kan foldes ud til siderne og derved afslører fem skuffer med metalhåndtag og indtil flere skjulte rum.Harry Potter Wizard's Collection box

© Warner Bros., Amazon.com


Selve filmene gemmer sig fire forskellige steder bl.a. i tre af skufferne. Hver enkelt film + tilhørende ekstra disce er pakket ind i hver sin ”bog”, hvor hver enkelt disc sidder på hver sin tykke side i bogen. Det øvrige materiale gemmer sig i de andre skuffer samt hemmelige rum i æsken. Jeg kan i hvert fald sige held og lykke med at finde sættets Bonus Disc.

Boksen er kun lavet i 63.000 eksemplarer fordelt på verdensplan, og der er et nummereret certifikat med i boksen. Den indeholder 31 disce (19 Blu-rays og 12 DVDer), og der er også koder til Ultra Violet-kopier af filmene.Alle film er i boksen både på DVD og Blu-ray (dog kun biograf versioner af film 1 og 2 på DVD). Harry Potter and the Philosopher's Stone (Biograf version: 152 min. / Extended version: 159 min.), 
Harry Potter and the Chamber of Secrets (Biograf version: 161 min. / Extended version: 174 min.), 
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (142 min.), 
Harry Potter and the Goblet of Fire (157 min.), , 
Harry Potter and the Order of the Phoenix (139 min.), 
Harry Potter and the Half-Blood Prince (153 min.), 
Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 2D & 3D Version (146 min.) og 
Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 2D og 3D Version (130 min.).Ekstramaterialet (4 DVDer og 9 Blu-rays):En stor del af materialet er fra de oprindelige DVD-udgivelser, men det er omfattende og beløber sig i alt til over 37 timer. Materialets højdepunkt er uden tvivl den over 8 timer lange og fantastiske dokumentarserie ”Creating The World Of Harry Potter”, der er fordelt på 8 Blu-rays. Hvert afsnit omhandler et specifikt område såsom ”Creatures”, ”Sound & Music” og ”Magical Effects”, og det er virkeligt gennemarbejdet materiale. Del 1-6 har været udgivet før i ”Ultimate Edition”-udgaverne i USA og England (men aldrig i Danmark). Del 7 og 8 af serien (Story & Growing Up) er udgivet for første gang i dette bokssæt.

Der er også en Ekstramateriale Bonus Disc (Blu-ray), der er eksklusivt lavet til denne boks med 4 timers nyt materiale. Bl.a. ”When Harry Left Hogwarts”, der foregår på de sidste optagedage af den sidste film & ”The Harry Potters you never met” om stuntmændende, der har arbejdet på serien.Af fysisk ekstramateriale kan nævnes en 50 siders bog ”Harry Potter - Catalogue Of Artefacts” og hæftet ”Label Collection”, som begge indeholder billeder af nogle af de ting, som er blevet designet til filmen, som for eksempel slikindpakning, togbilletter, tryllestave og smykker. Det giver et indblik i den vanvittige detaljerigdom, der er i Harry Potter filmene.Øvrige extras:  • 5 sketches 13x18 (i sort og hvid) tegnet af Stuart Craig.

  • 8 super flotte ”concept art” billeder 20,5 x 25,5 (et fra hver film).

  • Et kort over Hogwarts 60x90 – trykt på tykt stof.

  • En ”layout plan” tegning over Hogwarts som det så ud i Deathly Hallows filmene.

  • Et Horcrux smykke fra Nobel Collection.


Harry Potter Wizards Collection map

© Warner Bros., Amazon.com


Lidt malurt i bægeret:For danske fans er det en dårlig nyhed, at kun film 4-8 på Blu-ray indeholder danske tekster, resten af discene er uden danske tekster - lidt underligt, når nu man har sørget for, at DVD-discene er region 2. Men igen, det er jo ikke en specifik dansk udgivelse, så det kan ikke kræves, at de forefindes på discene.

Endvidere er der forlydender fra både England og Australien om, at nogen har modtaget bokssæt, hvor der manglede disce og nogle af de fysiske ekstra ting, der skulle have været i boksen.Blu-ray-discene på film 4-6 "mangler" DTS-lyd og film 4 og 5 endda ”In movie Experience”-materialet. Til gengæld er det så muligt, at se film 4 og 5 med dansk tale. Der er med andre ord tale om en sammenblanding af disce fra de oprindelige udgivelser, som havde bl.a. danske versioneringer af film 1-5, men til gengæld "kun" Dolby True HD, og så de nye Ultimate Editions, som til gengæld har DTS-lyd.Der er også byttet om på labeltrykket på 3D versionen af film 7 og 8, så disc 1 indeholder del 2 og omvendt. De sidstnævnte ting er ikke nogen katastrofe eftersom Warner Brothers eftersigende eftersender de korrekte disce, hvis man retter henvendelse til dem, og man kan dokumentere sit køb.

Dog er det lidt synd, at sådanne fejl skal ødelægge, hvad der uden tvivl er et af de flotteste og mest gennemførte bokssæt, jeg nogensinde har set.Sættet appellerer i sagens natur mest til hardcore Harry Potter fans, men i en tid hvor online streaming og diverse abonnementstjenester er ved at melde sin ankomst, er det mit håb af filmselskaberne og de danske distributører indser, at der stadigvæk er filmelskere, som foretrækker at have deres filmsamling stående på hylden og ikke som filer på en harddisk. Og jeg tror, at bokssæt - hvor der virkeligt er kræset for detaljen - er en af vejene frem for det fysiske salgs overlevelse.
Se unboxing af Harry Potter Wizard's Collection ved at klikke på trailerlinket øverst på siden.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Harry Potter Wizard's Collection'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019