filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, David Yates, Harry Potter og dødsregalierne: del 1, film, plakat, poster, artwork

© Heyday Films

Af 24. nov. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 - Harry Potter og dødsregalierne: del 1

16 kommentarer | Info om filmen | Trailer Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 Trailer

Harry Potter lægger brækpastillerne på hylden.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været den store Harry Potter fan. Jeg har ikke læst en eneste af bøgerne, men har indtil videre set alle filmatiseringerne. De første film var visuelt opfindsomme, men uendeligt kedelige. Fra de ulidelige og uengagerende Quidditch-kampe til de fesne klimakser var det en sand pine for mig at sidde igennem de over to timer lange film, der i bund og grund handlede om præcis det samme.

Men så skete der noget. Harry Potter blev teenager, tonen mere dyster og konflikterne mere interessante. Fra og med 'Harry Potter og Fønixordenen' begyndte serien at udvikle de subplots, der tidligere kun var blevet hentydet til, og de barnlige optrin blev udskiftet med et mere ondsindet plot, hvor Lord Voldemorts hær begyndte at tage form. I 'Harry Potter og halvblodsprinsen' måtte vi tage afsked med kendte figurer og overraskes over andres skjulte intentioner, og vi lærte at Harry Potter, og hans to venner Hermione og Ron var villige til at ofre sig for Hogwarts - ved at påtage sig den umulige opgave, at finde og destruere de Horcruxes, som indeholder dele af Voldemorts sjæl og dermed nøglen til hans udødelighed.

'Harry Potter og dødsregalierne' forsætter hvor '...halvblodsprinsen' slap. Harry Potter er på jagt efter de skjulte Horcruxes alt imens Lord Voldemorts hær tager til i styrke. Fortvivlelsen begynder at tegne sig i de tre venners ansigter, da opgaven de har kastet sig ud i synes sværere end først antaget.

De forrige Harry Potter film stod mere alene omend den gennemgående historie om Potter og Voldemort blev fint kædet sammen. Filmene krævede ganske vist, at man var bekendt med figurerne og deres plads i universet, men de selvstændige plots gjorde, at man sagtens kunne følge med uden at have de forrige film frisk i hukommelsen.

...'Harry Potter og dødsregalierne' er ikke lige så let at gå til. Den føles indforstået og dermed også lidt forvirrende. Der refereres til dette og hint, og det fyger med navne på folk, der har gjort ditten og datten.
Det kan med andre ord være lidt svært at følge med, hvis man ikke er 100% inde i universet. Især når karakterer introduceres for blot at medvirke i få sekunder, eller velkendte ansigter får al for kort tid på lærredet i forhold til deres tidligere plads i serien. Det er ikke noget, der for alvor trækker ned, men det stiller krav til tilskuerne og store krav til anden halvdel af '...dødsregalierne', hvor de mange sublots skal afsluttes, skæbner afgøres og den endegyldige kamp mellem Voldemort og Harry Potter skal udkæmpes.

'Harry Potter og dødsregalierne' er overraskende melankolsk og atmosfæremættet. Der er meget få humoristiske øjeblikke sammenlignet med de tidligere film i serien, og følelsen af fortvivlelse og afmagt gennemsyrer handlingen allerede fra første scene. Harry Potter-universet er ikke længere kun pjat, pjank og sjove trylleformuler, men en kamp for livet og Hogwarts videre skæbne.

Det bliver spændende at få afsluttet serien og lukket alle hullerne. Kom så med den to'er!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1


Produktionsår: 2010
Alternativ titel: Harry Potter og dødsregalierne: del 1
Instruktion: David Yates
Manuskript:
Komponist: Alexandre Desplat
Fotograf: Eduardo Serra
Skuespillere: Bill Nighy, Emma Watson, Richard Griffiths, Harry Melling, Daniel Radcliffe, Julie Walters, Bonnie Wright, Rupert Grint, Ian Kelly, Michelle Fairley, Fiona Shaw, Alan Rickman.
Spilletid: 146 min
Filmstudie: Heyday Films

Detaljeret info om Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Jumanji: Welcome to the Jungle
Jumanji: Welcome to the Jungle, Jumanji (2017), Jake Kasdan, film, plakat, poster, artwork
Jeg var faktisk ganske glad for den originale Jumanji med Robin Williams, ikke mindst fordi jeg først så den som voksen i selska ...
Læs anmeldelsen
Star Wars: The Last Jedi
Star Wars: The Last Jedi, Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi, Rian Johnson, film, plakat, poster, artwork
I Star Wars 7 blev der spillet med for sikre kort. Alt for mange plotdetaljer mindede om noget vi havde set før i den første Sta ...
Læs anmeldelsen
Murder on the Orient Express ( ...
Murder on the Orient Express ( ..., Mordet i Orientekspressen, Kenneth Branagh, film, plakat, poster, artwork
Mordet på Orientekspressen er nok ét af de mest ikoniske mordmysterier i moderne litteratur- og faktisk også filmhistorie, og p ...
Læs anmeldelsen
Justice League, Zack Snyder, film, plakat, poster, artwork Thor: Ragnarok, Taika Waititi, film, plakat, poster, artwork Kingsman: The Golden Circle, Matthew Vaughn, film, plakat, poster, artwork IT (2017), Andy Muschietti, film, plakat, poster, artwork Annabelle 2: Skabelsen, Annabelle: Creation, David F. Sandberg, film, plakat, poster, artwork Valerian and the City of a Thousand Planets, Linda og Valentin, Luc Besson, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2018