filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Hanna

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Hanna, Joe Wright, film, plakat, poster, artwork

© Holleran Company

Af 15. jul. 2011

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til HannaHanna on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen | Trailer Hanna Trailer

Joe Wright går galt i byen med uengagerende actionfilm.

Joe Wright er en talentfuld instruktør. Det beviste han i stor stil med den ambitiøse og poetiske 'Atonement' fra 2009, en film der i øvrigt også havde den talentfulde unge skuespillerinde Saoirse Ronan i en bærende hovedrolle.Men her stopper sammenligningen, ikke mindst fordi der er tale om to vidt forskellige genrer.Hvor 'Atonement' var et klassisk historisk drama, udført på en særdeles interessant måde, så er 'Hanna' Wrights forsøg på at lave en actionthriller med intelligens, hvilket han desværre ikke slipper så godt af sted med.

... 'Hanna' er som udgangspunkt ganske uengagerende. Man føler hele tiden, at man ser en film, og bliver således ikke opslugt af det univers, Wright forsøger at skabe.
Med en ganske habil og stemningsfuld start lover det godt, og flot skuespil fra både førnævnte Ronan og Eric Bana giver tiltro til, at Wright igen vil give os en god filmisk oplevelse.Luften går dog ret hurtigt af ballonen, når filmens antagonister kommer på banen.Cate Blanchett, der er ligeså smuk som hun er talentfuld, overspiller i en grad, så man undres. Hendes påtagede sydstatsdialekt er ligeså stabil som en ispind i Mojave-ørkenen og kommer og går i hver scene. Hun er den dominerende overskurk, men hverken hendes baggrund, motiver eller psykologiske tankespind dyrkes i filmens manuskript, der efterlader hende som en hul, nærmest karikaturagtig, morderisk isdronning.Som hjælp til at jagte den unge pige Hanna og hendes far, Eric Heller (Bana), rekrutterer Blanchett en tysk bøssenazistlejemorder (nemlig!) i grimt østtysk løbetøj. Og han rekrutterer derefter to nynazister til den delikate mission.Plottet vil jeg ikke afsløre nærmere udover at sige, at CIA-lejemorder-på-flugt-fra-hævnen konceptet bestemt har meritter, men filmens manuskriptforfattere har åbenbart glemt kogebogen derhjemme, for de har bakset en ganske usmagelig og underlig ret sammen, en film, der har flere plothuller, end en 18-hullers golfbane.Filmens actionscener - solidt understøttet af et habilt soundtrack af The Chemical Brothers - virker til nød, men er bestemt hverken ambitiøst eller medrivende, og det er underligt, ikke mindst fordi det virker som om Wright har villet netop den type film.Filmens klimaks, hvis man kan kalde det det, virker påklistret, utroværdigt og sjusket.Alt i alt har Wright gabt over mere, end hvad han kunne spise. Han er bestemt en dygtig mand, men han kan åbenbart ikke styre denne type film, og han skal nok vende tilbage til de personnære dramaer.I 'Hanna' er næsten alle figurerne underudviklede, og når actionsekvenserne heller ikke fungerer, ja, så er det en film, der stort set ikke har en eksistensberettigelse.Plottet er set før, bedre, skuespillet er middelmådigt eller dårligt, og actiondelen er tam og uengagerende, og det er spild af alles tid.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Hanna


Produktionsår: 2011
Instruktion: Joe Wright
Manuskript:
Komponist: Tom Rowlands, Ed Simons
Fotograf: Alwin H. Kuchler
Skuespillere: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett, Tom Hollander, Paris Arrowsmith, Olivia Williams, Jason Flemyng, John MacMillan, Tim Beckmann, Vicky Krieps, Christian Malcolm, Jamie Beamish, Tom Hodgkins, Vincent Montuel, Nathan Nolan.
Spilletid: 111 min
Filmstudie: Holleran Company

Detaljeret info om Hanna på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Hanna'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019