filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Hacksaw Ridge

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Hacksaw Ridge, Mel Gibson, film, plakat, poster, artwork

© Cross Creek Pictures

Af 4. dec. 2016

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til Hacksaw RidgeHacksaw Ridge on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Hacksaw Ridge Trailer

Gibson er tilbage i storform.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at Mel Gibson er en stærkt troende katolik, så når en film som Hacksaw Ridge handler om en ung fyr, der med troen som våben udretter et regulært mirakel på egen hånd - og giver al æren til gud - er der vel ingen tvivl om, hvilken dagsorden der ligger bag.

Som ikke religiøs kunne man nemt forestille sig, at Hacksaw Ridge ville være to timers regulært selvpineri i stil med Gibsons ulidelige Passion of the Christ, der vel nok er de længste tre timer jeg har tilbragt i en biografsal.

Men det er slet ikke tilfældet.

Hacksaw Ridge er en gribende fortælling om menneskelig viljestyrke, opofrelse og kampgejst, der efterlod mig opløftet og rørt over de mænd, der under 2. verdenskrig kæmpede side om side i en tid, hvor de gode og de onde var endegyldige størrelser.

Den unge Desmond Doss har set krigens indvirkning på sin far, der er veteran fra 1. verdenskrig, og som stadigvæk lider under de rædsler han oplevede - og de venner han mistede - under den store krig.

Med et brændende ønske om at hjælpe til på fronten melder Desmond sig til hæren, hvor hans ønske om at lappe menneskeheden sammen i stedet for at flå den fra hinanden er en torn i øjet på de andre soldater.

Desmond nægter at røre ved et skydevåben. Alt han ønsker sig er at blive feltlæge. Og han får sin vilje efter en hård kamp, der involverer de øverste herrer i det militære hieraki, tæsk og fængsling.

Med sin deling sendes Desmond til Hacksaw Ridge ved Okinawa i Japan, hvor han uden andet våben end sin lægetaske kaster sig hovedkuls ind i kampen for at redde livet på de soldater der flåes fra hinanden ved hans side i kampen mod japanerne.

Og det er en brutal omgang.

... Gibson har aldrig lagt fingre imellem, og det gør han så sandelig heller ikke her. Hvis du synes landgangsscenen i Saving Private Ryan var en intens oplevelse, så er der mere af samme skuffe her.
Kampscenerne er mesterligt iscenesat og så nervepirrende spændende, at jeg ikke kan mindes en mere intens oplevelse i biografen i mange år.

Det kan måske synes underligt, at en film med et pacifistisk budskab om at vi mennesker er i stand til større bedrifter end at slå hinanden ihjel, svælger i så meget lemlæstelse som den gør, men når det er med Mel Gibson ved roret er mennesket altid i fokus.

Gibson får bygget sine karakterer op, så man involverer sig i deres skæbne, og med lige dele humor og alvor formår han at menneskeliggøre sin historie så meget, at følelserne hænger ude på tøjet, når vi som tilskuere kastes hovedkuls ud i slaget om Okinawa.

Skuespillet er fremragende ned til selv de mindste roller, og Andrew Garfield er glimrende som Desmond Doss, men det er nu alligevel Hugo Weaving, der som Desmonds far imponerer mest med sit følelsesladede portræt af en knækket mand, der ikke ønsker samme skæbne for sine to sønner. Weaving leverer en virkelig fremragende præstation.

Jeg håber på, at Hollywood har tilgivet Gibson for de banaliteter der efterlod ham i kulden i næsten 10 år og får øjnene op for hans præstation her. Statuetterne burde stå i kø til næste Oscar-uddeling.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Hacksaw Ridge


Produktionsår: 2016
Instruktion: Mel Gibson
Manuskript:
Komponist: Rupert Gregson-Williams
Fotograf: Simon Duggan
Skuespillere: Andrew Garfield, Richard Pyros, Jacob Warner, Milo Gibson, Darcy Bryce, Roman Guerriero, James Lugton, Kasia Stelmach, Hugo Weaving, Rachel Griffiths, Jarin Towney, Tim McGarry, Tyler Coppin, Teresa Palmer, Richard Pratt.
Spilletid: 139 min
Filmstudie: Cross Creek Pictures

Detaljeret info om Hacksaw Ridge på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Hacksaw Ridge'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018