filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Guardians of the Galaxy

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Guardians of the Galaxy, James Gunn, film, plakat, poster, artwork

© Marvel Enterprises

Af 1. aug. 2014

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Guardians of the GalaxyGuardians of the Galaxy on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Guardians of the Galaxy Trailer

Marvel har svært ved at slippe den formulariske historie.

Heltene i "Guardians of the Galaxy" er atypiske. Fra den fåmælte, levende træstamme Groot til den speedsnakkende vaskebjørn Rocket.En egentlig hovedperson finder vi i storcharmøren Peter Quill, der som 12-årig blev kidnappet af aliens, som var et smut forbi vores jord. Måske ikke helt tilfældigt.Mange år senere gør Quill sig som rumskattejæger/tyv under det kække navn Star-Lord, og da vi møder ham første gang som voksen, er han i færd med at stjæle en ornamenteret metalkugle på en øde planet.Metalkuglen viser sig at være meget eftertragtet, og før Quill har set sig om er han indblandet i et større magtspil, der kan betyde galaksens endeligt.Til at hjælpe sig med at forhindre dette har han fire mere eller mindre modvillige udstødte, der af forskellige årsager ønsker at hævne sig på de to frygtindgydende herrer, Thanos og Ronan, som kæmper om at få fat i metalkuglen, der vil give dem ubegrænset magt - og evnen til at ødelægge galaksen! Hvorfor de vil det står ikke helt klart.

... På papiret er der lagt op til et anderledes Marvel-eventyr. I virkeligheden forholder det sig ikke helt sådan.
Trods de opfindsomt udtænkte figurer er "Guardians of the Galaxy" alt for genkendelig i sin opbygning. Der er ingen overraskelser at komme efter i historien. Og selv om humoren enkelte steder rammer plet er den overordnet set alt for banal og pjattet til rigtigt at tilfredsstille. Der skal nok være en del blandt det yngre publikum, som er uenig med mig i den sag.Efter en både rørende og spændende start der lover godt for filmen, bevæger historien om de fem utilpassede rumhelte sig desværre ind på forudsigelighedens spor og fortsætter ad dette til rulleteksterne, der traditionen tro har en ekstra scene - i dette tilfælde en af de mere spøjse.


Jeg er helt med på, at Marvel har taget fat i deres mest brogede og atypiske heltetyper, men det alene er altså ikke nok til at dække over filmens tynde historie, der i den grad mangler noget substans i forhold til det sædvanlige kapløb-efter-værdifuld-dims-plot.


Og inden du beder mig om at lukke røven og se en sort/hvid Bergman-film, så er det altså ikke fordi jeg forventer alverden. Blot at Marvel i ny og næ ville afvige fra skabelonhistorien, som de f.eks. gjorde det med den vellykkede "Captain America 2", der var opbygget som en thriller.Jeg havde håbet, at Marvel turde kaste sig ud i noget radikalt anderledes med "Guardians of the Galaxy”, der virker som det åbenlyse valg til at gøre netop dette, men desværre spiller de med sikre kort, og det er altså for kedeligt - trods de kulørte karakterer.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Guardians of the Galaxy


Produktionsår: 2014
Instruktion: James Gunn
Manuskript:
Komponist: Tyler Bates
Fotograf: Ben Davis
Skuespillere: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close, Benicio Del Toro, Laura Haddock, Sean Gunn, Peter Serafinowicz.
Spilletid: 121 min
Filmstudie: Marvel Enterprises

Detaljeret info om Guardians of the Galaxy på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Guardians of the Galaxy'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019