filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Green Lantern - 3D

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Green Lantern - 3D, Martin Campbell, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros. Pictures

Af 23. jul. 2011

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til Green Lantern - 3DGreen Lantern - 3D on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Green Lantern - 3D Trailer

Ryan Reynolds kører på automatpilot i filmatisering af mindre kendt DC Comics figur.

Der er to ting, jeg efterhånden er ved at være godt træt af i biografen. Okay, der er flere ting, men der er to ting, jeg reelt snart gerne ser en ende på.Den første er filmatiseringen af superheltetegneserier, ikke mindst fordi Marvel og DC (de to store superheltetegneserie-forlag) efterhånden har brugt de bedste ideer ved at bringe deres store navne til live, eksempelvis Spider-Man (Marvel), Superman (DC), Batman (DC) og Fantastic Four (Marvel).Bevares, nogle af de ”gode ideer”, har været dårligt udført, bedste eksempler er de to Fantastic Four film, der hverken imponerede publikum eller anmeldere. Men der har også været guldklumper iblandt, tag bare Nolans to Batman-film, Singers X-men og Raimis Spider-Man. Og i gamle dage kunne de også, hvor DC Comics absolut største superhelt Superman gik sin sejrsgang i hele verden.Selv helte fra anden række i de to universer har været gode oplevelser, med de to Iron Man-film som bedste eksempler.Men for hver Batman og Iron Man, er der også en Elektra og en Daredevil. Alle film, der hverken fortjener opmærksomhed eller spalteplads her.De er ved at løbe tør for ideer hos Marvel og DC (og måske i Hollywood generelt?), og det bøder vi publikummer for.Det andet, jeg gerne ser forsvinde fra biograferne er 3-fucking-D. HOLD KÆFT, hvor det pisser mig af, at jeg skal betale ekstra, for at se en film, der er uskarp og giver svag hovedpine - uden at det gør noget som helst for filmen.'Green Lantern' indeholder desværre begge elementer: Den er DC's bud på en filmatisering af en af deres mindre kendte helte, og den er i ”glorværdig 3-fucking-D”.Filmen virker som en gentagelse af alle de tidligere film om superhelte. Der er den selvoptagede antihelt, der ikke vil andet end at fokusere på egne behov. Der er en verdensomspændende trussel, i denne film en galaktisk trussel. Og der er naturligvis hele det klassiske hvordan-blev-X-superhelt-plot, der som vanligt fylder det meste af filmen og ender med det endnu mere slidte klimaks, hvor helten indser, at han er nødt til at være helt, fordi verden (Universet?) kræver det.


'Green Lantern' er til tider - sjældent - underholdende, og effekterne er ganske fornuftige. Plottet vinder dog ingen priser, ligesom skuespillet mangler lidt finpudsning.

Jeg var faktisk ganske tilfreds med plottet til at begynde med, da det galaktiske islæt (Green Lantern er en intergalaktisk kriger, del af et univers af rumvæsener, der er medlemmer af samme galaktiske politistyrke), ikke er set før, men det bliver altså til tider lidt dumt.DC's helte har i mine øjne altid været mere storladne end Marvels figurer, der ofte har adskillige menneskelige aspekter og personlige fejl, der udforskes i karakteropbyggende historier.'Green Lantern' er også storladen, og man kan ikke lade være med at sidde med fornemmelsen af, at der lægges op til flere film, eventuelt DC's Justice League, hvor flere helte går sammen for at kæmpe mod uovervindelige odds. Hov, Marvel er ved at bygge op til en Avengers-film, der handler om en gruppe af helte, der går sammen for at kæmpe mod uoverv... Damn!Nå, kopier kan også være interessante og underholdende, men det må snart stoppe!'Green Lantern' lider af det største problem af dem alle, man har svært ved at se filmens eksistensberettigelse. Bevares, Ryan Reynolds gør det okay som charmerende, tilbageholdende helt (med helt 2-dimensionel personbaggrund i øvrigt!), og Mark Strong gør det okay som mentor og leder af det intergalaktiske politikorps.Men generelt er filmen en gang ligegyldig ramasjang med personer, der trods ”3-fucking-D” alle virker utroligt 2-dimensionelle.Gode effekter, et rimeligt plot og nogenlunde action kan dog ikke redde en film, hvor alle fra instruktør, manuskriptforfatter og skuespillere kører på automatpilot.Hollywood, få nogen nye ideer, prøv noget nyt, og for alt i verden, lad nu ”3-fucking-D” forsvinde tilbage til 50'erne, hvor det kom fra!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Green Lantern - 3D


Produktionsår: 2011
Instruktion: Martin Campbell
Manuskript:
Komponist: James Newton Howard
Fotograf: Dion Beebe
Skuespillere: Ryan Reynolds, Melanie Hebert, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Tim Robbins, Jay O. Sanders, Taika Waititi, Angela Bassett, Mike Doyle, Nick Jandl, Dylan James, Gattlin Griffith, Jon Tenney, Leanne Cochran.
Spilletid: 114 min
Filmstudie: Warner Bros. Pictures

Detaljeret info om Green Lantern - 3D på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Green Lantern - 3D'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019