filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Gravity

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Gravity, Alfonso Cuarón, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros.

Af 7. nov. 2013

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til GravityGravity on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Gravity Trailer

Ultraintens, hyperrealistisk og spændende ad bare h. til – Gravity er et mesterværk!

Jeg tror aldrig, jeg har set en film som ”Gravity” før. Den er simpel i sit plot, men allerhelvedes interessant fra første frame.Filmen handler i bund og grund om en rumekspedition, der går galt, efterladende to astronauter ”lost in space”, med såvel ilt som håb i begrænset omfang.Filmens effekter er helt fantastiske. Portrættet af det vægtløse helvede er skabt så smukt, skræmmende og intenst, at man efterlades i åndenåd når filmens actionscener løber over lærredet. Det er uden tvivl en af de flotteste effektfilm, jeg nogensinde har set.Man er simpelthen oppe i rummet, alene, flydende ud i det store kosmos, og hovedpersonernes følelse af håbløshed deles igennem hele filmen, der faktisk mest af alt minder om et kammerspil på teatret. Et lille lukket rum, hvor man som tilskuer er inviteret indenfor i de klaustrofobiske rammer.Flere gange panorerer kameraet fra store brede vinkler af den smukke blå planet og helt ind i hovedpersonens hjelm, så skærmen dugger og de dumpe lyde giver ekko i ens eget hoved.

... ”Gravity” forsøger ikke at overdrive, den er bare, og filmens plot er så simpelt og skræmmende, at man simpelthen ikke kan lade være med at følge med på den utrolige rejse Sandra Bullocks og George Clooneys astronauter er på.
Ikke en eneste gang tænker man ”dette er jo bare effekter”, filmens realisme er filmens største bedrift og et godt eksempel på at ”less is more”.Hovedpersonernes rejse for at overleve leder dem via amerikanske rumskibe, kinesiske redningsfartøjer og internationale rumstationer, og filmen er aldrig et heroisk portræt af amerikansk rumfart, men derimod en klaustrofobisk reminder om, at rumfart er fascinerede, spændende og interessant og samtidig djævelsk farligt og frygtindgydende.Filmen er instrueret af mexicanske Alfonso Cuarón og hans evner fornægter sig ikke. Han er en utroligt talentfuld instruktør, der formår at skabe præcis de dystre rammer, som Bullock og Clooney ligeledes udfylder på forbilledlig vis. Det er faktisk imponerende, hvor godt de spiller trods klodsede dragter og begrænset mulighed for mimik. Man tror på at de er astronauter, og man føler angst, håb og frustration med dem undervejs.”Gravity” skal ses i 3D. For en gangs skyld virker 3D-effekten nemlig perfekt og skaber en endnu bedre ramme for filmens præmis. Dybden i billederne skaber et tomrum og et mørke, der sjældent er set mere overbevisende.Et mesterværk, der bestemt må vinde en Oscar for effekter, men filmen bør også kunne høste andre statuetter, bl.a instruktion og manuskript skriger på priser!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Gravity


Produktionsår: 2013
Instruktion: Alfonso Cuarón
Manuskript:
Komponist: Steven Price
Fotograf: Emmanuel Lubezki
Skuespillere: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris, Orto Ignatiussen, Phaldut Sharma, Amy Warren, Basher Savage.
Spilletid: 91 min
Filmstudie: Warner Bros.

Detaljeret info om Gravity på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Gravity'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019