filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Godzilla (2014)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Godzilla (2014), Gareth Edwards, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros.

Af 2. jun. 2014

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Godzilla (2014)Godzilla (2014) on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Godzilla (2014) Trailer

Massiv, voldsom og helt igennem effektivt monster-mash imponerer med masser af drengerøvsramasjang, trods tynd historie.

Hvad gør man, hvis et kæmpe uhyre vågner og smadrer løs i verden? Hvad gør man, hvis endnu et kæmpe uhyre vågner og vil til at lægge store æg, der skal blive til endnu flere kæmpe uhyrer? Hvad gør man, hvis disse monstre lever af atom-energi og derfor søger alverdens atomkraftværker for at æde dem (!), alt imens de smadrer alt på deres vej?

Svaret er : Man venter på at et ENDNU større monster vågner op og smadrer dem!

Jep, så simpelt kan det siges og ja, uden at spoile, så er GODZILLA kæmpestor, han er stadig ”man-in-suit” (men fantastisk lavet!) og han er helten i historien!

Der smadres, der ødelægges og menneskerne i historien føles som små bitte myrer, der trædes under fode. Ikke på noget tidspunkt føler man, at menneskeheden har situationen under kontrol. Naturen har taget over, vi ryger med, om vi vil det eller ej.

... Det er fantastisk underholdende og faktisk ret godt lavet, for alle vores tanks, bomber og skydevåben ænses knapt nok af de forhistoriske kæmper.
Monstrene slås løs og ødelægger skyskrabere og efterlade lig i deres kølvand. Ikke fordi de er onde, det er dyr, i hvert fald de to af dem, og de ser simpelthen ikke, hvad de laver. Vi er som myrer for dem, noget man ikke rigtig tænker over, noget man træder på, hvis man vil og noget man i hvert fald ikke stoppes af. Og netop det er filmens stærke side. Som tilskuer føler man sig oprigtigt uden kontrol, fordi soldaterne på lærredet ikke kan stoppe detn ukontrollerede destruktion.

Det er dybt underholdende, der er talrige fantastiske effekter fra WETA og skuespillere som Bryan Cranston (Breaking Bad), Juliette Binoche og Ken Watanabe giver masser af starquality til en produktion, der bestemt ikke vil andet end at underholde. Historien er papirstynd på grænsen til formularisk, og det er jo ikke noget nyt, vi ser. Filmen lægger sig fint op af sine japanske brødre, hvor Godzilla altid er helten. Normalt gør amerikanerne sin hær til heltene. I denne film er Godzilla igen helten og soldaterne blot ufrivillige statister, der faktisk kun har kontrol over det, de selv laver, og kun kan stoppe ting, de selv har startet.

Alt hvad monstrene gør er – ligesom naturen, når den er værst – ikke i vores hænder, og det er – om noget – filmens bedste og eneste rigtige pointe.

Det er en meget underholdende film, der med Watanabes guldkommentar ”LET THEM FIGHT!” med stærk japansk accent rammer plet i forhold til det, den vil.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Godzilla (2014)


Produktionsår: 2014
Instruktion: Gareth Edwards
Manuskript:
Komponist: Alexandre Desplat
Fotograf: Seamus McGarvey
Skuespillere: Aaron Taylor-Johnson, CJ Adams, Ken Watanabe, Bryan Cranston, Elizabeth Olsen, Carson Bolde, Sally Hawkins, Juliette Binoche, David Strathairn, Richard T. Jones, Victor Rasuk, Patrick Sabongui, Jared Keeso, Luc Roderique, James Pizzinato.
Spilletid: 123 min
Filmstudie: Warner Bros.

Detaljeret info om Godzilla (2014) på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Godzilla (2014)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018