filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Get the Gringo

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Get the Gringo, Adrian Grunberg, film, plakat, poster, artwork

© Airborne Productions

Af 15. jun. 2012

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Get the GringoGet the Gringo on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer Get the Gringo Trailer

Mel Gibson har fundet gnisten i spøjs fængselsfilm.

Mel Gibson spiller en hårdkogt kriminel, der havner i det mexikanske fængsel "El Pueblito", hvis mure gemmer på et samfund i samfundet. Styret af korrupte betjente og skruppelløse indsatte. Der er orden i kaos.Med en flere steder forstyrrende voice-over fortæller Gibsons karakter, hvis rigtige navn man aldrig får at vide, om de tanker han gør sig, før han snyder og stjæler fra de indsatte. Han har nemlig en plan, der skal skaffe ham de millioner tilbage, som de korrupte betjente der fangede ham valgte at stikke i egne lommer.Med et soundtrack domineret af mariachi-musik opnår filmen en herlig skæv stemning, der går godt i spænd med fotografen Benoît Debies gullige og brune billeder. Og det uanset om man væmmes over de brutale torturscener eller griner af Gibsons veloplagte drillerier.Der er lavet en del research til filmen, så fængselsmiljøet virker så ægte som muligt. Jeg kan af gode grunde ikke efterprøve dets autencitet, men det virker langt ude og dermed troværdigt. Det gør Gibsons historie derimod ikke.

..."Get the Gringo" er en b-film, og det er faktisk dens største styrke.
I modsætning til Gibsons polerede Hollywood-film er der blevet plads til det politisk ukorrekte, og det klæder skuespilleren, der leverer sin bedste præstation i mange år. Det er som om, at han bag sit trætte ydre har fået gnisten igen.Jeg kedede mig ikke et øjeblik. Alligevel kan jeg kun give "Get the Gringo" middelkarakter. Når alt kommer til alt er filmen nemlig mere pudsig end egentlig vellykket. For voldelig til at være en komedie og for let til at skræmme med sin skildring af det groteske mexikanske fængselsmiljø.


En veloplagt Mel Gibson i en spøjs film, der på sin vis minder om alle mulige andre film, og så alligevel er sin egen. Hurtigt glemt, men underholdende mens det står på.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Get the Gringo


Produktionsår: 2012
Instruktion: Adrian Grunberg
Manuskript:
Komponist: Antonio Pinto
Fotograf: Benoît Debie
Skuespillere: Mel Gibson, Peter Stormare, Dean Norris, Scott Cohen, Bob Gunton, Kevin Hernandez, Sofía Sisniega, Stephanie Lemelin, Patrick Bauchau, Gerardo Taracena, Dolores Heredia, Jesús Ochoa, Aaron Cohen, Tenoch Huerta, Daniel Giménez Cacho.
Spilletid: 95 min
Filmstudie: Airborne Productions

Detaljeret info om Get the Gringo på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Get the Gringo'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019