filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Frost

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Frost, Chris Buck, Jennifer Lee, Frozen, film, plakat, poster, artwork

© Walt Disney Animation Studios

Af 22. dec. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Frost - FrozenFrost on IMDb

7 kommentarer | Info om filmen | Trailer Frost Trailer

Disney imponerer med visuelt overrumplende IS-eventyr med både bid, humor og masser af catchy show-tunes!

Disneys opkøb af Pixar har ikke betydet en reel nedgang i kvaliteten i deres fælles produktioner, men DIsney har bl.a. med filmen "Flyvemaskiner" vist, at de på det seneste har lidt svært ved at lave reelt interessante film på egen hånd. "Flyvemaskiner" har dog fyldt godt i Disneys kasse i form af en massiv merchandising kampagne og relativt gode billetsalg, selvom kvaliteten af selve filmen efterlader lidt at ønske!Men der er undtagelser, og "Frost" er bestemt en af dem!Den ligner en Pixarfilm, men den lyder som en Disneyfilm - og det virker ret godt!Filmen handler om det unge søskendepar Anna og Elsa, prinsesser af et disneyfiseret lykkeligt eventyrland, hvor Elsa står til at arve tronen. Hun har dog en hemmelighed, hun har en magisk evne der gør, at hun kan kreere frost med sine hænder, frost, is og kulde, desværre oftest uden kontrol. Det forårsager en ulykke mens pigerne er små, der gør at hendes forældre, det rare konge og dronningepar, er nødt til at fjerne hukommelsen fra lille Anna om sin sstoresøsters evner, samtidig med, at Elsa må leve isoleret og alene. På hendes 18-års fødselsdag skal hun arve tronen efter sine forældres tragiske død, og et skænderi med Anna resulterer i, at hele landet efterlades indsvøbt i is.

... Dejligt eventyrplot, masser af humor og skønne figurer gør, at det bliver et hæsblæsende eventyr med masser af sjove påfund undervejs.
Jeg kan fremhæve det sjove rensdyr og især den fantastisk sjove snemand, der længes efter sommeren uden helt at realisere, hvad sol og varme vil gøre ved ham. Han især bidrager til den gode stemning i filmen, og hans påfund og (idiotiske) handlinger er sjove på den ægte og dybtfølte måde.Jeg kan fremhæve den gode musik - det er her, Disney for alvor kommer ind i billedet (udover at bidrage med hele to nye prinsesser til deres i forvejen allerede ret fyldte repertoire!). Musikken er catchy og skøn at lytte til, og filmen er faktisk en del mere musical-agtig end de seneste Disney-film. Det klæder den godt, og det virker fint!Men det jeg må fremhæve som filmens helt klare force, er dens look. Aldrig før har is, sne og kulde set så smukt ud på film. Filmens billedsprog er fremragende og lys, farver og former blandes sammen og danner en skøn og smuk ramme om filmens præmis, en ramme, der faktisk formentlig ser smukkere ud i 3D.Jeg var vildt imponeret over det visuelle indtryk, og sammenholdt med den dejlige musik, det gode plot og masser af god humor, der både indeholder falde-på-halen komik og mere subtil humor, så har Disney med "Frost" lavet en af deres bedre film i årevis. Og de har bevist, at de har lært af Pixar både hvad angår stil og indhold, men også hvad angår den humor "Frost" faktisk mestrer.En dejlig film for børn i alle aldre og ikke mindst en skøn oplevelse musikalsk, også for os voksne.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Frost


Produktionsår: 2013
Alternativ titel: Frozen
Instruktion: Chris Buck, Jennifer Lee
Manuskript:
Komponist: Christophe Beck
Skuespillere: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Santino Fontana, Alan Tudyk, Ciarán Hinds, Chris Williams, Stephen J. Anderson, Maia Wilson, Edie McClurg, Robert Pine, Maurice LaMarche, Livvy Stubenrauch, Eva Bella.
Spilletid: 102 min
Filmstudie: Walt Disney Animation Studios

Detaljeret info om Frost på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Frost'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018