filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Food Inc.

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Food Inc., Robert Kenner, film, plakat, poster, artwork

© Magnolia Pictures

Af 17. mar. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Food Inc.Food Inc. on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Food Inc. Trailer

Velkommen til virkeligheden.

Filmens mission: At få dig til at vælge bæredygtig, nærende og miljørigtig mad frem for masseproduceret, usund og miljøsvinende mad. At oplyse dig om at du som forbruger har et valg, og at vi sammen har langt større magt, end man umiddelbart skulle tro.

'Food Inc.' kommer med den påstand, at vi i de sidste 20 år har effektiviseret vores madindustri så meget, at vi har tabt den gode kvalitet på gulvet med folkesygdomme, forringet dyrevelfærd og miljøsvineri til følge. I løbet af filmens små 90 minutter kommer forbrugere og eksperter med argumenter, der skal underbygge denne påstand samtidig med, at diverse producenter og landmand kommer med forklaringer på, hvorfor de har valgt at masseproducere mad.

Det handler om penge.

Penge spiller imidlertid ikke kun en rolle for producenterne, men også for forbrugerne, som især i USA er ramt af fuldstændig forskruede priser på madvarer. En broccoli er f.eks. dyrere end en hamburger fra den lokale McDonalds, hvilket de mindrebemidlede befolkningsgrupper, der ikke har råd til at købe den sunde mad, i den grad må bøde for i form af diverse folkesygdomme.

'Food Inc.' er en forholdsvis afdæmpet dokumentarfilm, der formidler sit budskab på en fin og velargumenteret måde, hvor alle får en chance for at komme til orde. Der er således ingen pompøse Michael Moore-agtige taler eller smarte events, som udstiller eller gør en bestemt gruppe til grin. Alligevel lægger den sig op af Michael Moores stil, for der er ingen tvivl om, hvilken side filmens skabere holder med. De opfordrer explicit alle forbrugere til at tage affære og bruge maddemokratiet som det våben, der skal få de griske producenter til at lægge deres produktionsstil om og begynde at lave god, nærende mad, som alle har råd til.

Der tilføjes på ingen måde noget nyt, som den bevidste forbruger ikke vidste i forvejen, men det er måske heller ikke nødvendigt, når det den har at sige, er så relevant og evigt aktuelt. Lad os så bare håbe, at den bliver set af de mennesker, der har brug for at se den, og ikke kun af de gamle hippier, som har råbt vagt i gevær i flere årtier.

Personligt er jeg stor tilhænger af økologi og dyrevelfærd, så filmens pointe er lige vand på min mølle. Det er således herligt, at se en økologisk landmand, der lever i harmoni med sine dyr og afgrøder, og det er uhyggeligt at se køer, hvis ben er så misdannede, at de knapt nok kan gå, eller kyllinger der vokser så hurtigt, at deres ben ikke kan bære deres egen vægt.

Husk at stemme når du køber mad!

Filmen vises i udvalgte biografer onsdag den 5. maj 2010. Læs nærmere på DOX:BIO.

Eller på DVD, hvis du som jeg ikke kunne vente. Vær opmærksom på at DVD'en er kodet til region 3 (uden danske tekster), så du skal have en regionsfri afspiller, for at kunne se den.

Missionen er lykkedes.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Food Inc.


Produktionsår: 2008
Instruktion: Robert Kenner
Manuskript:
Komponist: Mark Adler
Fotograf: Richard Pearce
Skuespillere: Gary Hirshberg, Michael Pollan, Troy Roush, Joel Salatin, Eric Schlosser.
Spilletid: 94 min
Filmstudie: Magnolia Pictures

Detaljeret info om Food Inc. på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Food Inc.'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018