filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Flight

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Flight, Robert Zemeckis, film, plakat, poster, artwork

© ImageMovers

Af 1. mar. 2013

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til FlightFlight on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Flight Trailer

Denzel Washington gør det godt, men kan ikke redde kedelig film.

Jeg havde sådan glædet mig til Robert Zemeckis' seneste film, "Flight". Instruktøren der nok er mest kendt for "Forrest Gump" har nemlig ikke lavet en rigtig film siden "Cast Away" fra 2000. En film, hvis historie også tager udgangspunkt i et flystyrt og hvis tema i og for sig er det samme. I begge film overlever vores hovedperson et flystyrt og i begge film er oplevelsen livsforandrende.Hvor meget jeg end kunne ønske det er "Flight" ikke i nærheden af at være lige så god som Zemeckis' tidligere film. Sentimentaliteten har han bibeholdt, men hans evne som fortæller kommer til kort. Historien er for banal. Dramaet udebliver.Denzel Washington gør ellers, hvad han kan. Velspillende som altid og troværdig i rollen som den alkoholiske pilot Whip, der ved en fantastisk manøvre redder 96 passagerer ud af 102, da hans fly i 10.000 meters højde bogstaveligt talt falder fra hinanden.Rutinemæssigt tages der blodprøver af besætningen efter et flystyrt og Whips er positiv på den negative måde. Der er spor af alkohol og kokain i hans blod. Han var fuld, da han på mirakuløs vis fik landet flyet. En undersøgelse sættes i gang og Whip, der burde blive hyldet som en helt går langsomt i hundene.

... Og det er lige før, at det bliver vedkommende, men Whips historie er ren overflade uden dybde, nuancer eller højere mening.
"Flight" føles som en tilforladelig, men ikke videre sindsoprivende tv-film. Kun selve flystyrtet og solide skuespillere i de bærende roller vidner om, at det rent faktisk er en biograffilm vi ser.Zemeckis forsøger at tilføje karaktererne dybde ved at trække scener i langdrag, så de fremstår dybsindige uden egentlig at være det, imens filmmusikken af den normalt fremragende komponist Alan Silvestri sovser billederne ind i ulidelig guitarklimpten, der på intet tidspunkt lader det være op til tilskueren, at involvere sig følelsesmæssigt i historien. Man får det hele serveret, og det er både kedeligt og uengagerende. Især da det hurtigt står klart, hvor få overraskelser filmen har at byde på."Flight"s manglende psykologiske indsigt gør endvidere, at man forlader biografen uden at være blevet klogere på det at være alkoholiker. Det er ikke fordi, jeg forventer en doktorafhandling om emnet i hvad der må betragtes som en underholdningsfilm, men jeg havde da en forventning om at filmen havde lidt mere at byde på end de sædvanlige alkoholiker-klicheer. Underligt, når nu det synes at være hovedtemaet i filmen. Måske Zemeckis skulle holde sig til den mere kulørte underholdning.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Flight


Produktionsår: 2012
Instruktion: Robert Zemeckis
Manuskript:
Komponist: Alan Silvestri
Fotograf: Don Burgess
Skuespillere: Nadine Velazquez, Denzel Washington, Carter Cabassa, Adam C. Edwards, Tamara Tunie, Brian Geraghty, Kelly Reilly, Conor O'Neill, Charlie E. Schmidt, Will Sherrod, Boni Yanagisawa, Adam Tomei, Dane Davenport, John Crow, Bruce Greenwood.
Spilletid: 138 min
Filmstudie: ImageMovers

Detaljeret info om Flight på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Flight'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019