filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Fighter

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Fighter, Natasha Arthy, film, plakat, poster, artwork

© Angel Films

Af 4. mar. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til FighterFighter on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen

Vellykket dansk ungdomsdrama med noget på hjerte.

Traditioner brydes, og sød musik opstår!Natasha Arthy ('Mirakel og 'Se til venstre, der er en svensker') har med denne film for alvor sat sit præg på den danske filmscene.Filmen er en flot udført perle, hvor alle skuespillere leverer en imponerende, underspillet og helt igennem troværdig præstation. Der veksles i dialogen mellem dansk, engelsk og tyrkisk, hvilket gør filmen interessant, idet dens budskab om kultur og tradition også bæres i sproget.Filmens 17-årige hovedperson Aicha, fremragende portrætteret af Semra Turan, er midt i en klassisk konflikt.Hun har tyrkisk baggrund, og hendes kærlige forældre ønsker kun det bedste for hende, men faderen, der er familiens patriark, kender ikke andet end de gamle tyrkiske familiemønstre, og han ønsker for alt i verden ikke, at hans døtre og søn ender som ham, ufaglært og slidt. Hans børn skal være læger, koste hvad det vil, og de skal respektere deres kulturarv.I glimt ser man Aicha kæmpe mod en unavngiven sortklædt fjende, og gennem filmen går hun fra at være offer i disse dueller til at tage kampen op og til sidst vinde. Hun kæmper mod sig selv og sin kultur, som på mange måder er en hæmsko for hende, især fordi hun forelsker sig i en dansk dreng, hvilket bestemt ikke er noget, der passer ind i de gamle værdier, hun ved faderen står for.Filmen portrætterer Aichas (og i høj grad hendes families!) konflikt på en sober og underspillet facon, og filmen formår at være både morsom, rørende og følelsesmæssigt engagerende.Der er tale om simpel filmkunst, hvor billederne er smukke og naturlige optagelser fra Nørrebro. Filmens filmografi fanger perfekt den stemning, der er på Nørrebro og, går jeg ud fra, rammer også plet i forhold til portrætteringen af kulturskellet mellem traditionel muslimsk tankegang og moderne dansk opførsel.”Fighter” er en film om at følge sine drømme, med respekt for såvel kulturelle bånd som egne ønsker om at finde lykken midt i det kaos, der er teenage-livet!Og så er kampscenerne i øvrigt utroligt flot koreograferet!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Fighter


Produktionsår: 2007
Instruktion: Natasha Arthy
Manuskript:
Komponist: Frithjof Toksvig
Fotograf: Sebastian Winter
Skuespillere: Semra Turan, Nima Nabipour, Cyron Bj.
Spilletid: 90 min
Filmstudie: Angel Films

Detaljeret info om Fighter på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Fighter'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019