filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Faster

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Faster, George Tillman Jr., film, plakat, poster, artwork

© CBS Films

Af 8. mar. 2011

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til FasterFaster on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen | Trailer Faster Trailer

Testosteron og hjulspind udgør kedelig cocktail.

Da Arnold Schwarzenegger gav stafetten videre til Dwayne Johnson (The Rock) i 'Welcome to the Jungle' fra 2003, var der lagt op til at Johnson skulle afløse 80'er-ikonet som Hollywoods nye actionstjerne. Her 8 år senere må man sande, at det endnu ikke er lykkedes. The Rock er ellers Schwarzenegger langt overlegen ud i skuespillets kunst ved bl.a. at besidde en fin komisk timing. Hvad The Rock mangler i forhold til Arnold er imidlertid evnen til at vælge de rigtige projekter. Den evne havde Arnold, der ganske vist var så heldig, at dukke op på det rigtige sted og tidspunkt, men som samtidig også formåede allerede tidligt i sin karriere, at vælge roller i film, der sidenhen skulle vise sig at blive ikoniske eller slet og ret mindeværdige - 'The Terminator', 'Predator' og 'Total Recall'.Faktum er, at tiden er løbet fra Hollywood-skuespillere som Schwarzenegger, der var en del af en bestemt tidsånd og biografmentalitet. Ikke ligefrem de bedste odds for The Rock, der med sin imponerende fysik vil få svært ved at undgå typecasting i Schwarzenegger-lignende roller. Han har dog forsøgt sig med mere seriøse roller som i den forfejlede 'Southland Tales' eller som morsom mand i en række hurtigt glemte Disney-produktioner. Ingen af disse afstikkere har ført noget godt med sig.'Faster' ændrer ikke ved det faktum. I hvad der minder om utallige hævnfilm fra 1970'erne, er The Rock den tavse hævner Driver. Efter 10 år i spjældet tager han på et personligt hævntogt, hvor han uden tøven slår en række tilsyneladende tilfældige mennesker ihjel. Det er enkelt, det er råt og det er død kedeligt.

...Der er ellers masser af testosteron, hjulspind og hårde replikker i 'Faster'. Rent faktisk så meget - især hjulspind - at det går hen og bliver ufrivilligt komisk.
Det er med 100% sikkerhed ikke bevidst, for filmen tager sig selv så alvorligt, at en ironisk distance ville have klædt den gevaldigt. Det er især tydeligt, når der presses alvor og drama ind mellem actionscenerne. Disse scener er lavet i et forsøg på at gøre filmens karakterer mere dybe og troværdige, men har præcis den modsatte effekt, da det afslører, hvor tomme og underudviklede de reelt er. Det får karakterer og film til at fremstå latterlige, da ingen af dem kan bære disse ubehjælpelige forsøg på karakterudvikling og opstyltet patos. Værst er det dog, når der bruges tid på at opbygge karakterer, som er fuldstændig ligegyldige og malplacerede for handlingen - deriblandt en klodset historie om en filosofisk lejemorder/nørd, der er hyret til at stoppe Driver.Handlingen i 'Faster' er forudsigelig, bøvet, uinteressant og dum. I mere kompetente hænder kunne den sikkert være endt som en fin genrefilm. Det er bare ikke tilfældet. I stedet får vi endnu et hjernedødt, samlebåndsprodukt fra Hollywood, der ganske vist er lækkert produceret, men uden sjæl eller eksistensberettigelse. Dwayne Johnson har igen forspildt chancen for at lave noget mindeværdigt, som ikke bare huskes for eftertiden, men som også gør, at man husker ham.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Faster


Produktionsår: 2010
Instruktion: George Tillman Jr.
Manuskript:
Komponist: Clint Mansell
Fotograf: Michael Grady
Skuespillere: Dwayne Johnson, Mauricio Lopez, Jim Gaines, Oliver Jackson-Cohen, Tom Berenger, Jan Hoag, Courtney Gains, Billy Bob Thornton, Michael Irby, Josh Clark, Carla Gugino, Michael Blain-Rozgay, Mike Epps, Sidney S. Liufau, Maggie Grace.
Spilletid: 98 min
Filmstudie: CBS Films

Detaljeret info om Faster på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Faster'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018