filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Fast Five

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Fast Five, Justin Lin, Fast & Furious 5, film, plakat, poster, artwork

© One Race Productions

Af 10. maj. 2011

Karakter 1 ud af 6 stjerner (Tragisk) til Fast Five - Fast & Furious 5Fast Five on IMDb

9 kommentarer | Info om filmen | Trailer Fast Five Trailer

Anorektiske babes kæmper side om side med oppustede muskelmænd.

The Rock og Vin Diesel er så hårdt pumpede i seneste afsnit af 'Fast & Furious-serien', at jeg under hele filmen havde lyst til at stikke en nål i dem begge bare for at se dem fise ukontrolleret rundt i luften. Derefter ville jeg proppe en sok i munden på samtlige skuespillere for at stoppe syndfloden af stupide machobemærkninger, og til sidst ville jeg brænde den serviet, som filmens manuskript er skrevet på, for derefter at puste asken i hovedet på instruktøren, hvis talentløse løjer jeg sjældent har set mage til.'Fast Five' er underholdning for underholdningens skyld, men ikke på den gode måde. Historien er helt igennem tåbelig og actionscenerne så utroværdige, at de aldrig bliver interessante at se på. Den ene biljagt afløser den anden kun afbrudt af tåkrummende forsøg på at give historien en emotionel dybde, som for det første er fuldstændig malplaceret og for det andet så pubertært skrevet, at det er mere end bare ufrivilligt komisk - det er himmelråbende stupidt! Det kommer allerværst til udtryk, når de talentløse skuespillere for 117. gang spiller alvorlige ved at knibe øjnene sammen og spidse munden, eller når der gøres forsøg ud i morsom ping pong dialog mellem de åhh så rapkæftede macho-mænd og -kvinder, der hele tiden er ved at fare i totterne på hinanden.Nu tænker du måske, at jeg fuldstændig har misforstået filmens præmis, og du har delvist ret.

...Det er ikke meningen, at det skal handle om andet end biler, babes og macho-mænd, men det er bare ikke nok i min bog, når disse ingredienser ikke holdes sammen af en ordentlig historie, og når det filmiske håndværk er så ubehjælpeligt dårligt.
Jovist, actionscenerne er effektivt skruet sammen, men de er hverken nyskabende eller spændende nok til at skille sig ud fra andre film i genren. Flere steder plagieres der endda hæmningsløst fra langt bedre film, som da vores hold af anti-helte er ofre for et bagholdsangreb, der nærmest er en scene for scene genindspilning af det fantastiske Bogota-bagholdsangreb i 'Dødens karteller'.'Fast Five' har ingen eksistensberettigelse overhovedet. Det er generisk Hollywood-action, når det er allerværst.Ulidelig kedelig og alt for lang!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Fast Five


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: Fast & Furious 5
Instruktion: Justin Lin
Manuskript:
Komponist: Brian Tyler
Fotograf: Stephen F. Windon
Skuespillere: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Matt Schulze, Sung Kang, Gal Gadot, Tego Calderon, Don Omar, Joaquim de Almeida, Dwayne Johnson, Elsa Pataky, Michael Irby, Fernando Chien.
Spilletid: 130 min
Filmstudie: One Race Productions

Detaljeret info om Fast Five på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Fast Five'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018