filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Fasandræberne

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Fasandræberne, Mikkel Nørgaard, film, plakat, poster, artwork

© Zentropa Entertainments

Af 25. sep. 2014

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til FasandræberneFasandræberne on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Fasandræberne Trailer

Det kunne være meget værre, men også meget bedre.

I min anmeldelse af "Kvinden i buret" skrev jeg, at filmen var ordinær og uambitiøs, men at potentialet var der.Det gælder for så vidt også "Fasandræberne", der med en fornuftig spilletid i nærheden af de to timer burde kunne fortælle en mere vedkommende og karakterudviklende historie end den første film i serien.


Desværre lykkes det heller ikke denne gang at hæve sig over de bedste afsnit af tv-serien "Sagen genåbnet" - som filmene (næppe bøgerne) læner sig en hel del op ad.Plottet er i og for sig interessant nok, men det er stadigvæk alt for tydeligt at instruktør Mikkel Nørgaard er en uerfaren herre udi krimigenren, og at manuskriptet er så poleret, at det er blottet for nuancer. På trods af lydsporets konstante insisteren på at skabe en trykket stemning og at alle filmtricks tages i brug - som f.eks. at klippe mellem nærbilleder af udstoppede dyrehoveder tilsat uhyggesmusik - kommer man overhovedet ikke ind under huden på de stereotype karakterer eller bliver grebet af historiens tragiske kerne.Carl Mørck forbliver en skabelon af den velkendte, afdankede strømer, der med sin stædighed og stærke retfærdighedssans kæmper for de svage og udsatte, og hans makker Assad forbliver filmens jordbundne og komiske islæt, der tager trykket af kedlen, når Mørcks humør bliver en kende for dystert og destruktivt. Det ér jo en underholdningsfilm.Og det er da også i filmens få humoristiske scener, at Mikkel Nørgaards virkelige talent træder frem. Især én scene, hvor Mørck forsøger at betjene sin mobiltelefon - til stor frustration for Assad - er virkelig morsom.


Ufrivilligt morsomt er derimod makkerparrets konstante kamp mod politichefen, der uden tvivl er den mest stædige og enerverende politichef på denne side af 1980'erne.

... Vi danskere har for vane at falde bagover af begejstring, når en dansk film nærmer sig niveauet på de bedste og mest velsmurte amerikanske underholdningsfilm.
Det sker med garanti også denne gang, men havde filmen været amerikansk er jeg ikke sikker på, at den overhovedet ville være blevet sat op i biograferne. "Fasandræberne" er muligvis en dansk kilometervare, men kvalitetsmæssigt er den ikke meget bedre end en tilsvarende amerikansk metervare.Skuespillet fejler overordnet set ikke noget. Pilou Asbæk er dejligt ond i rollen som den hovedmistænkte, mangemillionær Ditlev Pram, og de unge udgaver af filmens hovedpersoner spilles godt trods deres karikerede persontegninger, hvor der ikke spares på ond, rig, kostskoleelev-klicheerne. Bedst er Sarah-Sofie Boussnina, der med stor overbevisning spiller den konfliktfyldte rolle som den smukke og grænseløse pige Kirsten i de mange flasbacks til året 1994.


Det er i 1994, hvor et ungt kærestepar brutalt myrdes, at fortællingen tager sit udgangspunkt, og hvor historien griber nogenlunde fat. I nutiden kæmper filmen med mindre solide skuespillerpræstationer, hvor især Kirstens ældre udgave falder igennem, ligesom historiens tilfældigheder og tidsfornemmelse ikke altid er helt overbevisende. Karaktererne kommer nogen gange lidt for hurtigt fra A til B uden at man får en fornemmelse af deres rejse.


Det største problem er imidlertid, at man allerede meget tidligt ved, hvem skurkene er, hvilket stiller store krav til, hvor overraskende og interessant opklaringsarbejdet er. Og det er desværre ikke rigtigt nogen af delene.Som med "Kvinden i buret" lider "Fasandræberne" under et trivielt manuskript og nogle mildest talt unuancerede karakterer, der gør at filmen føles som en halvhjertet tv-film. Det burde kunne gøres meget bedre.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Fasandræberne


Produktionsår: 2014
Instruktion: Mikkel Nørgaard
Manuskript:
Komponist: Patrik Andrén, Uno Helmersson, Johan Söderqvist
Fotograf: Eric Kress
Skuespillere: Fares Fares, David Dencik, Nikolaj Lie Kaas, Pilou Asbæk, Danica Curcic, Sarah-Sofie Boussnina, Søren Pilmark, Johanne Louise Schmidt, Morten Kirkskov, Marco Ilsø, Adam Ild Rohweder, Nikolaj Groth, Ole Dupont, Peder Bille, Dan Zahle.
Filmstudie: Zentropa Entertainments

Detaljeret info om Fasandræberne på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Fasandræberne'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019