filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Fantastic Mr. Fox

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Fantastic Mr. Fox, Wes Anderson, film, plakat, poster, artwork

© Twentieth Century Fox Film Corporation

Af 3. jun. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Fantastic Mr. FoxFantastic Mr. Fox on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Fantastic Mr. Fox Trailer

Wes Anderson har ikke glemt sin skæve tilgang til livet i vedkommende fabel.

Det er egentlig ikke nødvendigt at lave en synopsis af 'Fantastic Mr. Fox', da filmens overordnede historie i grunden er sekundær - en simpel fortælling om den tidligere hønsetyv, nu familefar Mr. Fox, der har lovet sin kone ikke at lave flere bræk - et løfte han har svært ved at holde, da lejligheden byder sig. Fox ser nemlig en udfordring i at udplyndre de tre farmere Boggis, Bunce og Bean, hvis megalomane, griske og nederdrægtige livsstil er en torn i øjet på den gode ræv. Tyverierne opdages imidlertid, og de tre farmere slår sig sammen om at fjerne Fox og familie fra jordens overflade. En beslutning der ikke kun har konsekvenser for familien Fox, men for hele det omkringliggende dyresamfund.Hele miseren udspringer af, at Mr. Fox har krise. Familiens jordhul gør, at han føler sig fattig og mindre værdig, alt imens han konstant toppes med sønnen, der er faldet så langt fra stammen, at Mr. Fox har svært ved at skjule sin skuffelse. Langt mere imponeret er han over sønnens fætter Kristoffersen, der for en stund skal bo hos den lille rævefamilie. Kristoffersen er nemlig den irriterende type, som er god til alt, hvilket ikke ligefrem gør fader/søn-forholdet bedre.'Fantastic Mr. Fox' er ud over at være en film med stop-motion-animerede dyr i den grad også en typisk Wes Anderson film. Den skævhed som sås i 'The Royal Tenenbaums', 'The Life Aquatic with Steve Zissou' og 'The Darjeeling Limited' er også tilstede i 'Fantastic Mr. Fox', og det er i mine øjne en god ting.'Fantastic Mr. Fox' er en fabel fyldt med satire og morale uden, at den på nogen måde virker overlæsset. Der stikkes til menneskets overforbrug af naturen, tabet af indre værdier og opskruede forventninger, som ingen kan leve op til.Tematikker i spandevis - og de er gode - men det er filmens overordnede varme og hyggelige tone, der for alvor tager kegler. Det lykkes nemlig Anderson at genfortælle Roald Dahls historie så legende let, at det først er bagefter, at det går op for en, hvor mange vedkommende og evigt gyldige temaer filmen indeholder.Mr. Fox symboliserer f.eks. den uansvarlige, egoistiske og opmærksomhedskrævende far, der har svært ved at tage til takke med sit almindelige, borgerlige familieliv, når nu han allerhelst vil være det vilde dyr, han er født som - et vildt dyr der undertrykkes af samfundets normer og krav til den moderne ræv."Why a fox? Why not a horse, or a beetle, or a bald eagle? I'm saying this more as, like, existentialism, you know? Who am I? And how can a fox ever be happy without, you'll forgive the expression, a chicken in its teeth? "Et helt centralt spørgsmål i filmen, hvor nogle dyr er i et med deres indre væsen, mens andre som Mr. Fox skal finde det igen - alt imens han forsøger at leve op til sit ansvar som familiefar.Lyder det tungt og alvorligt? Det er det ikke. 'Fantastic Mr. Fox' er en herlig, glad og vedkommende film med noget på hjerte - enhver dansklærers drøm!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Fantastic Mr. Fox


Produktionsår: 2009
Instruktion: Wes Anderson
Manuskript:
Komponist: Alexandre Desplat
Fotograf: Tristan Oliver
Skuespillere: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Wallace Wolodarsky, Eric Chase Anderson, Michael Gambon, Willem Dafoe, Owen Wilson, Jarvis Cocker.
Spilletid: 87 min
Filmstudie: Twentieth Century Fox Film Corporation

Detaljeret info om Fantastic Mr. Fox på IMDB

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Fantastic Mr. Fox'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019