filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Extremely Loud & Incredibly Close

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Extremely Loud & Incredibly Close, Stephen Daldry, Ekstremt højt og utrolig tæt på, film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 29. feb. 2012

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Extremely Loud & Incredibly Close - Ekstremt højt og utrolig tæt påExtremely Loud & Incredibly Close on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer Extremely Loud & Incredibly Close Trailer

Stjernespækket film er ujævn, men både rørende og gribende til tider.

USA har stadig et åbent sår efter begivenhederne den 11. september 2001, og det sår heler nok aldrig helt.Når Hollywood drister sig til at lave film om begivenhederne, så er det helt klart, at både filmfolk, skuespillere og alle andre involverede er meget bevidste om, at selvom der er tale om en universelt rammende historie, så skal det hele behandles meget taktfuldt for ikke at vække irritation, frustration eller direkte vrede hos især det amerikanske publikum.I årene efter 11. september kom der flere film om katastrofen, hvor den bedste, og måske eneste dramatisk interessante rent håndværksmæssigt, er Paul Greengrass' ”United 93”, der på en meget nøgtern og underspillet vis viste katastrofen uden (for) mange dramatiske kunstgreb."Utroligt højt og ekstremt tæt på" handler om den den 9-årige Oskar Schell, der trods en borderline Asbergers (en slags autisme) har et dejligt og trygt liv, ikke mindst grundet sin far, Thomas Schell, der forstår sin søn og formår at udfordre og bekræfte den højt gearede og udfordrende Oskar, der elsker sin far betingelsesløst.Thomas Schell spilles af Tom Hanks, hvis præstation er ganske kort, men med vanlig indlevelse og dramatisk forståelse. Hanks kører lidt i automatgear i en rolle, der næsten er skrevet til ham, men han har ikke meget skærmtid, da hans deltagelse kun sker i flashbacks, fordi filmens omdrejningspunkt er, at han er en af de mange, der afgik ved døden den 11. september 2001.Filmen dejer sig om Oskars forsøg på at forstå og acceptere sin nye virkelighed, savnet og tabet af sin far og at blive voksen hurtigere, end livet giver tid til.Sandra Bullock spiller moderen, og hun er også ganske udmærket, mens den bedste præstation leveres af veteranen Max Von Sydow, der også blev Oscar nomineret for sin rolle, en rolle, han leverer uden at sige et ord. Sydow spiller den mystiske lejer, der bor til leje hos Oskars farmor, og som sammen med Oskar begiver sig ud i New Yorks gader for at finde den lås, der matcher en nøgle, Oskar finder i sin fars ejendele, kort efter hans død.Filmen er instrueret af Stephen Daldry, der har flere store film under sin kappe, herunder bl.a. "The Hours" og "The Reader", og filmen er baseret på en bestsellerroman af Jonathan Safran Foer.

...Alt i alt er der ekstremt meget talent i denne film, på alle pladser, og filmen er da også vellykket.
Dramaet er voldsomt, og visse scener er lige ved at kamme over, men bliver på den rigtige side, og Thomas Horn, drengen der spiller Oskar, er troværdig i sin sorg og frustration i kølvandet på tragedien. Ofte er han decideret rørende som den småautistiske dreng, der simpelthen ikke forstår livet, mens han har styr på matematik, logik og alle mulige detaljer.Filmen har generelt fået en lunken modtagelse i USA, men i mine øjne var jeg rigtig glad for filmen. Jeg synes det var en rørende og gribende oplevelse, hvor man ser tragedien gennem øjnene på Oskar, en vinkel, der også gjorde romanen særdeles interessant.Det kan anføres, at filmen måske er lidt undervældende, hvis man kigger på skuespillerne, instruktøren og oplægget bag, og måske kunne filmen have været helt oppe at ringe, men det gør den ikke. Den er ikke et mesterværk, der generelt vil blive husket som en stor film, og selvom alle skuespillerne gør det rigtig godt, instruktion og pacing er god og dramaturgien er medrivende - så er det altså ikke nok til seks stjerner.Smuk og realistisk, til tider gribende og rørende, "Utroligt højt og ekstremt tæt på" er en film, du sagtens kan nyde i nuet. Og ja, ikke et mesterværk, men det er ekstremt tæt på ;)Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Extremely Loud & Incredibly Close


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: Ekstremt højt og utrolig tæt på
Instruktion: Stephen Daldry
Manuskript:
Komponist: Alexandre Desplat
Fotograf: Chris Menges
Skuespillere: Tom Hanks, Thomas Horn, Sandra Bullock, Zoe Caldwell, Dennis Hearn, Paul Klementowicz, Julian Tepper, Caleb Reynolds, John Goodman, Max von Sydow, Stephen Henderson, Lorna Pruce, Viola Davis, Jeffrey Wright, Hazelle Goodman.
Spilletid: 129 min
Filmstudie: Paramount Pictures

Detaljeret info om Extremely Loud & Incredibly Close på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Extremely Loud & Incredibly Close'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018