filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Escape Plan

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Escape Plan, Mikael Håfström, The Tomb, film, plakat, poster, artwork

© EFF

Af 17. okt. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Escape Plan - The TombEscape Plan on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Escape Plan Trailer

De to gamle fortidslevn kan endnu.

Schwarzenegger og Stallone. To gamle mænd. Begge med kæmpesucceser bag sig. Begge med lige dele fiaskoer - især fra slutningen af 1990'erne og frem.

I 2010 kunne de for første gang ses i samme film. Den ikke videre vellykkede "The Expendables", hvor Stallone forsøgte at lave en rendyrket 80'er-actionfilm med actionikoner fra netop det årti. Det lykkedes ham sådan set, men ikke på den fede måde. Filmen var træg og kedelig. Blottet for charme og spænding.

Alligevel blev den en succes, og Schwarzenegger - der kun havde en cameo i filmen - fik blod på tanden og vendte tilbage i den noget mere vellykkede "The Expendables 2", hvor hans begrænsede tid på lærredet ikke lovede godt for den gamle østrigers fremtidige filmkarriere. Schwarzeneggers legen med egne og andres one-liners var direkte pinlig, og hans før så imposante fysik en klods om benet. "I'll be back!" klingede hult.

Året efter gik det dog hverken værre eller bedre, end at jeg løste billet til "The Last Stand", og nej, filmen var ikke noget mesterværk, men den var tilpas underholdende, og Schwarzenegger både veloplagt og noget der minder om velspillende. Måske han alligevel havde flere skud i bøssen?

Jeg synes efterhånden, det er lang tid siden, at der begyndte at dukke rygter op om at Arnold og Sylvester ville teame up i endnu en actionfilm. Til at begynde med under titlen "The Tomb" sidenhen "Escape Plan". Hvorfor filmen har skiftet titel undervejs ved jeg ikke, og om den har taget unormalt lang tid at lave ved jeg heller ikke, men faktum er, at mangt en 80'er-fans ønske om at se Stallone og Schwarzenegger på lige fod i samme film langt om længe er gået i opfyldelse.

... Har det været ventetiden værd? Det kan kun du svare på. 1980'erne ligger langt tilbage i min hukommelse, så at se de to actiondinosaurusser i samme film kan ikke rigtigt få min puls op, men som gimmick er det sgu meget skægt.
Kemien mellem de to er nemlig overraskende god. Stallone spiller, som han altid har gjort, mens Schwarzenegger er både sjov og veloplagt i sin rolle.

De to kamphaner er havnet i verdens mest sikre fængsel af forskellige årsager, og vil bryde ud sammen, hvis de ellers kan få lov for den sadistiske fængselsinspektør. Alt er som det skal være og forventes.

Filmen er dog ikke udelukkende formularisk. Dertil synes jeg, at den har for mange overraskelser oppe i ærmet, og langt hen af vejen undgår de allerværste 80'er-klicheer. Ikke at filmen er dem foruden. Klicheerne er der skam i rigt mål, men det har ingen betydning for filmens underholdningsværdi, der heller ikke tager skade af at skurke og helte er mejslet i granit, eller at forudsigeligheden skinner lige så meget i øjnene som de ubehaglige projektører i fængslets isolationsceller. Forudsigelighed er en del af pakken.

"Escape Plan" er sat i søen for at underholde, og gør det ganske godt. Så hvis du undlader at gå logikken efter i sømmene, og vælger at lade dig rive med af de to veloplagte, gamle fortidslevn, så er underholdningen i hus.

Og Schwarzenegger; han skal nok vende tilbage.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Escape Plan


Produktionsår: 2013
Alternativ titel: The Tomb
Instruktion: Mikael Håfström
Manuskript:
Komponist: Alex Heffes
Fotograf: Brendan Galvin
Skuespillere: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, Faran Tahir, Amy Ryan, Sam Neill, Vincent D'Onofrio, Vinnie Jones, Matt Gerald, 50 Cent, Caitriona Balfe, David Joseph Martinez, Alec Rayme, Christian Stokes, Graham Beckel.
Spilletid: 116 min
Filmstudie: EFF

Detaljeret info om Escape Plan på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Escape Plan'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018