filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

El secreto de sus ojos

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

El secreto de sus ojos, Juan José Campanella	, Øjnenes hemmelighed, film, plakat, poster, artwork

© 100 Bares

Af 5. maj. 2010

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til El secreto de sus ojos - Øjnenes hemmelighedEl secreto de sus ojos on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer El secreto de sus ojos Trailer

Argentinsk mesterværk leger med publikum og konventioner.

Den argentinske instruktør Juan José Campanella er godt kendt i sit hjemland, og med en solid fortid som tv-instruktør af afsnit i populære serier som 'House', 'Law & Order' m.fl., har han også skabt sig et navn i USA og resten af verden.
 
Med denne film har han dog for alvor fået sit internationale gennembrud som filminstruktør, og selvom han tidligere er blevet nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film for 'El hijo de la novia' ('Son of The Bride'), så har denne film udover nomineringen og modtagelsen af årets Oscar for bedste udenlandske film, tillige vundet adskillige andre priser og masser af hæder, blandt andet på de anerkendte filmfestivaler i Toronto og San Sebastian.
 
Filmen foregår i 1999, hvor den aldrende straffesagsefterforsker Benjamin (den anerkendte argentinske skuespiller Ricardo Darin) med pensionisttilværelsen lige om hjørnet, er ved at skrive en roman om en voldsom voldtægt og drab på en smuk ung kvinde begået 25 år tidligere. En sag han som menneske er hjemsøgt af både følelsesmæssigt og arbejdsmæssigt.
 
Filmen hopper hurtigt tilbage til 1974, hvor mordet blev begået, og hvordan sagen opklares. Om den opklares og i hvilket omfang det sker, skal ikke dyrkes nærmere her, men filmens portræt af sagen er realistisk og stilrent, og Benjamins utrættelige jagt på retfærdighed, og dermed en rejse som menneske, virker særdeles troværdig. Filmens anden hovedperson - Benjamins store hemmelige kærlighed - Irene (spillet af den smukke Soledad Villamil), kommer fra bedre forhold, og et kærlighedsforhold mellem de to er dømt til at mislykkes fra starten på trods af gengældte skjulte følelser. Sammen skal Benjamin og Irene kæmpe mod såvel interne som eksterne modstandere, og kampen er ikke uden ofre.
 
På alle pladser i filmen leveres der solide præstationer, og hovedpersonerne leverer underspillede og elegante portrætter af mennesker og deres følelser, mens bipersongalleriet understøtter fint med bl.a. Pablo Rago, der med sit hjerteskærende portræt af den sørgende enkemand Ricardo Morales, hvis kone kommer af dage på så tragisk og bestialsk vis i starten af filmen, er stærk i rollen.
 
I øvrigt er filmen, trods emnets alvor, ikke uden humor, og især Guillermo Sandoval som den alkoholiske assistent Pablo Sandoval (samme efternavn!) leverer med en komikers elegance humoristiske indslag, der aldrig ødelægger stemningen i filmen, men blot understreger filmens endelige pointe.
 
'El secreto de sus ojos' er en dejlig og rørende film, der har mere på hjerte end blot at fortælle en banal kriminalhistorie. Det bestialske drab er så at sige blot baggrunden for den historie, som instruktøren reelt har villet fortælle, nemlig en historie om udødelig kærlighed og store følelser, og filmen handler om tab af kærlighed, om fortabelse i kærlighed, og om de valg, man foretager i livet.
 
Filmen er et filosofisk studie i spørgsmålet om, hvorvidt man skal leve livet fremad- eller bagudskuende, og hvilke konsekvenser valget har.
 
Manuskriptet er en interessant blanding af film noir og moderne fortælleteknik med et smukt europæisk tvist, og man er som tilskuer tryllebundet af filmens smukke og nedtonede billeder og grå farvepalet, der matcher temaet rigtig godt, mens filmen sømløst skifter mellem 1999 og 1974.

Filmens afslutning er en givende og flot afrunding på en film, der undervejs får dig til at le, græde og chokeres, og selvom filmen er lang (over 2 timer), så er det en filmoplevelse du ikke må snyde dig selv for.
 
Bliv ikke overrasket, hvis du efter at have forladt salen har noget at tænke over. Kun de bedste film giver den slags oplevelser, og denne film er en af dem.
 
'El secreto de sus ojos' er en hjertevarm og hjerteskærende oplevelse. Den er ikke alene flot skrevet, instrueret og velspillet, men også cinematografisk er den flot håndværk. Blandt andet skal nævnes en scene, hvor kameraet panorerer fra luften ned mod et stadium og helt tæt på vores hovedpersoner, uden nogen form for synlige klip. Flot lavet, elegant, og en smuk ramme for en smuk film, der fortjener al den ros, den har fået!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

El secreto de sus ojos


Produktionsår: 2009
Alternativ titel: Øjnenes hemmelighed
Instruktion: Juan José Campanella
Manuskript:
Komponist: Federico Jusid, Emilio Kauderer
Fotograf: Félix Monti
Skuespillere: Soledad Villamil, Ricardo Darín, Carla Quevedo, Pablo Rago, Javier Godino, Bárbara Palladino, Rudy Romano, Alejandro Abelenda, Mario Alarcón.
Spilletid: 129 min
Filmstudie: 100 Bares

Detaljeret info om El secreto de sus ojos på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'El secreto de sus ojos'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018