filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Easy A

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Easy A, Will Gluck, film, plakat, poster, artwork

© Olive Bridge Entertainment

Af 26. okt. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Easy AEasy A on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer Easy A Trailer

Emma Stone er forbandet sexet i ny ungdomskomedie.

Jeg er 35 år gammel og er vokset op i 80'erne, hvor min interesse for film blev grundfæstet med klassikere som 'Goonierne', 'Gremlins', 'E.T.', 'Ghostbusters' og mange, mange flere!

Som filmårti er 80'erne (behandlet her på filmkorn.dk) en blandet fornøjelse, ikke mindst fordi det store output gjorde årtiet til en filmisk blandet landhandel. Udover de mange klassikere bød årtiet også på en horde af teenagefilm baseret på gymnasieoplevelsen. Alle skåret over samme skabelon, alle med et romantisk plot og alle med stort hår og grim mode.

De mange teenagekomedier har en særlig plads i mit hjerte, ikke mindst fordi jeg som nævnt selv var teenager i slutningen af 80'erne og derfor kunne relatere og forstå disse meget simple film, der ofte havde den bonus, at de indeholdt både bryster, frække piger og masser af falden på hale komik - elementer en præ-teenager sætter særdeles stor pris på!

'Easy A' er en 2010-udgave af disse 80'er teen-gymnasie-komedier. Den er bygget op på samme måde, indeholder samme persongalleri og er en ganske forrygende oplevelse.

Men det er med et twist. Alle de kendte typer er her, men er opdaterede, så gamle skurke er nye helte og velkendte plots er vendt på hovedet.

Filmen handler i bund og grund om det svære ved at være teenager - tanker om sex, det modsatte køn, følelser for eget køn, rygter - kort sagt alt det der fylder i en teenagehjerne.

...Emma Stone fik sit store gennembrud med 'Zombieland', og denne film er helt igennem hendes. Hun ser skøn ud og lyder som en ung Kathleen Turner (sexy!).
Stones præstation støttes fint af det meget fine persongalleri, der omgiver hende. OG i stil med moderne komedier som 'SuperBad', 'Knocked Up' osv. er det faktisk disse bi-personer, der giver manuskriptet liv.

Manuskriptet er nemlig sprudlende og fyldt med sjove 80'er allegorier, herunder klip fra klassiske 80'er film som blandt andet 'Can't Buy Me Love' (Patrick Dempsey) m.fl.

Filmen underholder med sin simple historie, fortalt så underfundigt og med glimt i øjet, at man ikke kan undgå at blive revet med af den gode stemning. Den er forudsigelig, ja, men også hyggelig, som en gammel jakke man havde glemt, men som man nyder at tage på igen, mens man remniscerer over de mange gode oplevelser, man har haft i den.

Det er genkendelighed med et twist, og som Stone siger i starten af filmen, så er det ikke den film, man husker fra 80'erne, men derimod en ny version. Der er flere af disse meta-øjeblikke, og de er både elegante og sjove.

Stanley Tucci er genial som faderen, der sammen med sin hustru har et nærmest 'Gilmore Girls'-agtigt forhold til Emma Stone, og replikker, dialog og stil minder også meget om denne serie - uden dog at kopiere.

'Easy A' er en underfundig og sjov rejse tilbage i tiden til 1986, dog således at fødderne stadig er solidt plantet i 2010.

Filmen har dansk premiere 3. februar 2011.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Easy A


Produktionsår: 2010
Instruktion: Will Gluck
Manuskript:
Komponist: Brad Segal
Fotograf: Michael Grady
Skuespillere: Emma Stone, Penn Badgley, Amanda Bynes, Dan Byrd, Thomas Haden Church, Patricia Clarkson, Cam Gigandet, Lisa Kudrow, Malcolm McDowell, Alyson Michalka.
Spilletid: 92 min
Filmstudie: Olive Bridge Entertainment

Detaljeret info om Easy A på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Easy A'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018