filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Dream House

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Dream House, Jim Sheridan, film, plakat, poster, artwork

© Cliffjack Motion Pictures

Af 8. apr. 2012

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Dream HouseDream House on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Dream House Trailer

Dramatisk thriller - med større potentiale end den indfrier - interesserer og underholder, men rammer aldrig helt plet!

Det er gammelkendt, at for mange kokke fordærver maden. I Hollywoods tilfælde er det studiebosserne, der sætter for stor lid til de mange testscreenings, hvor mavesure, forvirrede mennesker får alt for meget magt over de film, der ender med at ryge ud til biograferne.I tilfældet "Dream House", hvor en kapabel instruktør, Jim Sheridan ("In the Name of the Father" og "Min venstre Fod"), og adskillige virkeligt dygtige skuespillere (Rachel Weisz, Daniel Craig og Naomi Watts), ikke får mulighed for at lave den film, de faktisk ønsker, men derimod er uvillige marionetter i et absurdteater, hvor penge, testpublikums og underlige mavefornemmelser styrer gildet. Resultatet?En film, der klippes færdig af studiebosserne, og som faktisk afskrives af både skuespillere og instruktør.

...Det er en skam, ikke mindst fordi filmen ikke er dårlig, men man aner i høj grad, hvor den er blevet klippet i stykker og ændret, med en mindre interessant film til følge.
"Dream House" handler i bund og grund om et ungt forelsket par, en klassisk perfekt kernefamilie, der kort efter at være flyttet ind i drømmehuset med deres to smukke unge døtre, opdager husets voldsomme fortid. En fortid, hvor en hel familie blev skudt og dræbt på mest brutale vis. Mere skal ikke siges om plottet her, for de mest interessante elementer er det, der gør filmen seværdig.Og i øvrigt vil jeg ikke gøre som traileren, nemlig at spolere filmen for alle, der så traileren, fordi alle twists and turns blev udbasuneret i en sådan grad, at der i mine øjne er tale om decideret terrorvirksomhed.Nuvel, med et intakt plot (SE IKKE TRAILEREN!) kan man se frem til en ganske interessant film. Den giver bestemt noget at tænke over, den er ikke til at regne ud, fordi det twist, man gætter på kommer, kommer allerede 35 minutter inde i filmen, så derefter sidder man og gætter på, hvordan tingene udvikler sig, hvis man altså ikke har set traileren.Der er tale om en film, hvor alle skuespillere spiller jævnt og godt, og instruktionen er også foretaget habilt. Det er decideret uforståeligt, at man ikke lader en virkelig dygtig instruktør, der har bevist sine evner flere gange med små og store film, få frie tøjler til at lave DEN film, han ønsker, istedet for at forlade sig på de førnævnte testscreenings, hvor alles personlige agendaer får frit spil."Dream House" er både rørende, interessant, barsk og tankevækkende, men den når aldrig helt op at ringe, ikke mindst fordi den er klippet sønder og sammen. Det er virkelig en skam, for jeg sad med en følelse af, at det kunne have været en fantastisk film, en film, man ville bruge tid på bagefter, den var slut.Nu sad jeg med oplevelsen af, at jeg var godt underholdt, og at jeg tænkte undervejs, men da den sluttede synes jeg den mest af alt var startet godt, fortsat ok og sluttet som en generisk actionthriller med skyderier og ildebrand til følge. Den fortjente bedre, men nu er det denne film, vi har, og som sådan fungerer den udemærket, men heller ikke mere!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Dream House


Produktionsår: 2011
Instruktion: Jim Sheridan
Manuskript:
Komponist: John Debney
Fotograf: Caleb Deschanel
Skuespillere: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz, Elias Koteas, Marton Csokas, Taylor Geare, Claire Geare, Rachel G. Fox, Jane Alexander, Brian Murray, Bernadette Quigley, Sarah Gadon, Gregory Smith, Mark Wilson, David Huband.
Spilletid: 92 min
Filmstudie: Cliffjack Motion Pictures

Detaljeret info om Dream House på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Dream House'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019