filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Dracula Untold

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Dracula Untold, Gary Shore, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 10. okt. 2014

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Dracula UntoldDracula Untold on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Dracula Untold Trailer

Blodfattigt bud på en genfortælling af Dracula-myten.

Dracula-universet, vampyruniverset, er dyrket til ukendelighed på både film og i bøger. Det er en historie, der aldrig rigtig mister sin appel, og Dracula-myten har sit helt eget liv og er klart den mest kendte af alle monstermyter."Dracula Untold" er ikke decideret dårlig, lad mig slå det fast. Men den er heller ikke rigtig god.Der er bestemt gode takter, og historien er ganske effektiv til at starte med og giver en god indsigt i de følelser, figuren, der ender som den blodtørstige vampyrkonge, slås med. Vi ser ham som menneske, ser ham lide for sit folk og sin familie, og vi ser ham slås effektivt og voldsomt.Vi ser transformationen, mødet med en ældgammel dæmonisk vampyr, der så at sige er vampyr-far til Dracula, spillet med vanlig kølighed af Charles Dance, der dog ikke har meget at arbejde med.

... Det er bestemt ikke uinteressant, men filmen lider stærkt under, at pacingen er helt ude af kontrol.
Filmen løber derudaf, og nøglescene afløser nøglescene i en film, der burde have varet 2-2½ time, men i stedet fyres af på 1½. Filmen og dermed plottet føles forhastet og forjaget, og selvom man til dels kommer ind under huden på især Dracula, så er resten af filmens figurer en-dimensionelle statister iblandt filmens – må man sige – effektive actionscener.Det føles simpelthen som om filmens styrker og kvalitet er blevet efterladt på en kølig producers klipperumsgulv, og at der dermed kun består en forjaget skal af en film.Det er ikke dårligt, man underholdes da undervejs, men det bliver aldrig rigtigt den genrefilm, den havde potentialet til at blive.Det er IKKE ”Van Helsing” eller ”Hansel & Grettel”, det er den for professionel til, og den har som sagt meritter. De drukner bare i filmens overdrevne pace, og det en skam. Måske kommer der et directors cut, der retter op på det, men som filmen står nu må den nøjes med at være en ganske ligegyldig parentes i det samlede værk om Dracula, der igennem tiden er lavet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Dracula Untold


Produktionsår: 2014
Instruktion: Gary Shore
Manuskript:
Komponist: Ramin Djawadi
Fotograf: John Schwartzman
Skuespillere: Luke Evans, Sarah Gadon, Dominic Cooper, Art Parkinson, Charles Dance, Diarmaid Murtagh, Paul Kaye, William Houston, Noah Huntley, Ronan Vibert, Zach McGowan, Ferdinand Kingsley, Joseph Long, Thor Kristjansson, Jakub Gierszal.
Spilletid: 92 min
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om Dracula Untold på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Dracula Untold'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019