filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Doctor Strange

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Doctor Strange, Scott Derrickson, film, plakat, poster, artwork

© Marvel Studios

Af 28. okt. 2016

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Doctor StrangeDoctor Strange on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Doctor Strange Trailer

Doctor Strange giver Marvel en blodtransfusion.

Marvel formår at skabe en unik og til tider nyskabende helt i et univers, der efterhånden er ret imponerende.

Som trofaste læsere nok ved, så er vi her på Filmkorn efterhånden lidt trætte af Marvels ideforladte og skabelonagtige tilgang til de Blockbusters, de sparker ud. DC har også leveret under par på det seneste, og vi har flere gange brokket os over de senere års film om superhelte fra både DC og Marvel, med enkelte undtagelser som Deadpool og Captain America: Winter Soldier.

De to sidstnævnte var solide film, der prøvede andre veje, end den traditionelle og ret slidte formular. Og det virkede nyt, inspirerende og ikke mindst spændende at se universet blive udvidet med film, der turde mere og ville mere. For Deadpools vedkommende var det en helt ny frisk meta-stil, der blev vist frem, mens Winter Soldier fokuserede mere på plot og dialog (som også den første Thor-film gjorde).

OG på den måde har vi således efterhånden to kategorier af denne type film. En kategori for standard-popcorn-underholdning med slidte plotdevices og uinspirerende karakterudviklinger og skurke, og en kategori med mere nyskabende og interessante helte, hvor plot og karakterudvikling tager forsædet og sætter ramasjang og bulder og brag på bagsædet.

... Doctor Strange falder (heldigvis) i den sidste kategori. Det er en medrivende historie med et særdeles nytænkende plot, hvor effekterne er helt vilde og faktisk ikke set på den måde tidligere, mens dialog og humor rammer plet.


Filmen handler om den geniale hjernekirurg Stephen Strange, der efter et voldsomt færdselsuheld får ødelagt begge sine hænder med uoprettelige skader, hvorfor han søger ud i mysticismen for at få hjælp. Her møder han en magisk cirkel af personer og bliver hurtigt optaget i gruppen, hvor han lærer magi fra bunden. Filmen har også elementer af mysticisme, men handler i bund og grund (som alle andre superheltefilm) om Doktor Stranges fødsel som superhelt og naturligvis det godes kamp mod det onde.

Det er en helstøbt film, og især Benedict Cumberbatch som Stephen Strange imponerer med både komisk timing, reel smerte og en interessant søgen efter mening. Han er solid i rollen i en film, der faktisk har en del velplaceret humor, og selv vores egen Mads Mikkelsen er ok som skurk, selvom man som dansker har svært ved at se bort fra hans tykke dialekt. Han er dog ganske udemærket, og også hans figur har en del humor i sin dialog - og det er befriende at se en skurk, der faktisk også er sjov og ikke bare ond og diabolsk.

Doctor Strange virker rigtig godt og et et godt værktøj til at introducere Marvels troldmand ind i det eksisterende slæng af superhelte i form af Iron Man, Thor, Avengers m.fl. og det bliver meget interessant at se, hvordan han fremover kommer til at spille en rolle i universet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Doctor Strange


Produktionsår: 2016
Instruktion: Scott Derrickson
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Fotograf: Ben Davis
Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton, Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt, Scott Adkins, Zara Phythian, Alaa Safi, Katrina Durden, Topo Wresniwiro, Umit Ulgen, Linda Louise Duan.
Spilletid: 115 min
Filmstudie: Marvel Studios

Detaljeret info om Doctor Strange på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Doctor Strange'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019