filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Django Unchained

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Django Unchained, Quentin Tarantino, film, plakat, poster, artwork

© Weinstein Company, The

Af 5. feb. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Django UnchainedDjango Unchained on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Django Unchained Trailer

Tarantino leverer varen, men kun lige – den gamle provokatør er ved at vælte i sin egen opfindsomhed og provokationer!

Tarantino er bestemt en genial instruktør, og med farverige mesterværker som "Pulp Fiction", "Kill Bill" og senest den aldeles vidunderligt voldelige "Inglourious Basterds" under sit bælte, må han siges at være en af filmbranchens største – nogensinde!Det er også helt uden tvivl, at Tarantino altid er sin egen, han laver de film, han selv gider at se og de film, han har lyst til at lave. Han laver genrefilm, og har i den forbindelse taget kampen op (for det meste succesfuldt!) med genrer som japansk anime, kampsportsfilm, heist, pulp (!), grindhouse B-film og krigsfilm.Med "Django Unchained" tackler Tarantino westerngenren (selv kalder han filmen en Southern), og denne gang kun med blandet succes!Det er ikke en dårlig film, Tarantino laver aldrig decideret dårlige film, men den har nogle skavanker, som han som instruktør burde have været mere skarp på.Filmen begynder fremragende, og man kommer lynhurtigt ind i universet og ind under huden på karaktererne. Der leveres solidt skuespil fra stjerner som Leonardo DeCaprio, Cristoph Waltz og ikke mindst Jamie Foxx, der cementerer, at han er en ganske habil skuespiller.Filmens plot er et remake af en gammel western, der dengang som nu var udstyret med det obligatoriske Ennio Morricone soundtrack, langsomme kameraføringer og lignende træk, som vi blev vant til med 60'ernes westerns. Plottet er basalt set et plot om en sort slave, der emanciperer sig selv, bliver fri og efterfølgende leder efter sin store forsvundne kærlighed.

... Tarantino har i første halvdel af filmen godt fat i historien. Den ligger fint på vejen uden at slingre, men så hæves tempoet, og kørslen bliver mere hasarderet!
Tarantinos brug af teaterblod er voldsom, og især i filmens sidste 30 minutter er der et overforbrug heraf, der ikke klæder historien. Filmen bliver unødigt og ufrivilligt komisk, ligesom plotvalg bliver ulogiske og usammenhængende.Gode skuespillere som Christoph Waltz begynder efter en solid, medrivende start, at blive en slags parodi på sig selv, som om instruktøren begynder at tro for meget på sin egen genialitet i stedet for at sikre, at filmen ender helstøbt. Filmen bliver hektisk og lidt ustruktureret, og så er den altså også 30 minutter for lang!Der er masser af sjove scener, masser af brug af ordet ”nigger” og masser af gunfights og blod. Der er masser af Tarantino-dialog, der dog ikke er så sprudlende og frisk, som den tidligere har været.Jeg tror ikke Tarantino, når han kigger tilbage på denne film, tænker, at det er en af hans bedste. Jeg tror ikke engang han reelt selv er helt tilfreds med den – den virker til tider forceret og presset, og det er en skam, for den kunne sagtens være blevet på niveau med bl.a. "Inglourious Basterds". Det er den ikke, langt fra, men eftersom det er en Tarantino-film, så er det ikke helt skidt, tværtimod. Det er en ganske underholdende film med masser af gode, mindeværdige scener, men jeg havde nok forventet langt mere fra ham – og det er jo egentlig hans egen skyld!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Django Unchained


Produktionsår: 2012
Instruktion: Quentin Tarantino
Manuskript:
Fotograf: Robert Richardson
Skuespillere: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Dennis Christopher, James Remar, David Steen, Dana Michelle Gourrier, Nichole Galicia, Laura Cayouette, Ato Essandoh, Sammi Rotibi, Clay Donahue Fontenot.
Spilletid: 165 min
Filmstudie: Weinstein Company, The

Detaljeret info om Django Unchained på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Django Unchained'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019