filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Divergent

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Divergent, Neil Burger, film, plakat, poster, artwork

© Summit Entertainment

Af 27. apr. 2014

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til DivergentDivergent on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Divergent Trailer

Overraskende vellykket.

“Divergent” kan på overfladen synes som et tidligt forsøg på at overtage tronen fra “The Hunger Games”, der af mange betragtes som afløseren til “Twilight”-filmene, som gennem flere år var teenagernes foretrukne filmserie. Universerne minder lidt om hinanden, men jeg synes faktisk at “Divergent” skiller sig så tilpas meget ud, at den føles som sin egen.

Hovedpersonen er en pige, der som i de to andre filmserier skal finde sin plads i den verden hun lever i. Som i “The Hunger Games” er hun født ind en fraktion, der har en bestemt rolle i samfundet. Modsat “Twilight”-serien er hun ikke ligefrem emo, men mut det er hun da. De unge piger skal jo have noget at identificere sig med.

Hvor om alting er skal Tris - som vores hovedperson hedder - beslutte sig for, hvilken fraktion hun ønsker at tilhøre. Man kan nemlig godt bryde med den fraktion man er født ind i, men skifter man betyder det et definitivt farvel til familie og venner fra den gamle fraktion.

Under en test der skal hjælpe Tris med at beslutte sig, finder hun ud af, at hun er en såkaldt divergent. En afviger der ikke passer ind i en specifik fraktion, men favner flere fraktioner på én gang, hvilket anses for farligt i den verden hun lever i. Alligevel vælger hun fraktionen Dauntles, som er samfundets soldater, hvis fornemste opgave er at beskytte de andre fraktioner, der ligesom dem selv er beskyttet bag et kæmpemæssigt hegn, som er sat op rundt om den by (som jeg aldrig rigtigt fik en fornemmelse af størrelsen på) Tris bor i.

Som medlem af Dauntles skal hun gennem en række prøver, som hun skal bestå, hvis hun vil undgå at blive smidt ud og dermed være fraktionsløs - samfundets laveste. Under prøverne bliver hun opmærksom på, at der foregår noget lorent, og at en større plan er sat i værk, hvis mål er at udrydde den fraktion hun er født ind i, og som hendes mor og far stadigvæk er en del af.

... Og det er faktisk ret spændende - tro det eller ej.
Jeg havde ikke de store forventninger til filmen, og blev positivt overrasket. Filmens univers er naturligvis en allegori over diverse vestlige samfundsproblematikker og fred være med det, men det er filmens basale plot, der for alvor gør den spændende. Som et mysterie udfolder historien sig langsomt, og selvom man fra starten kan regne ud, at alting nok ikke er så idyllisk som det ser ud, så holder det en fanget, at man gradvist finder ud af mere og mere om plottes detaljer.

Skuespillerne er gode, og kemien mellem Tris og hendes træner Four er overbevisende indenfor genren. Der bruges i det hele taget tilpas meget tid på de enkelte karakterer, så man kan skelne dem fra hinanden. Der er naturligvis ikke tale om dybe persontegninger, men det er fuldt tilfredstillende. Usædvanligt for genren, der normalt kører lige på og hårdt med action og eksplosioner, så man er fløjtende ligeglad med, hvem der dør.

Der er flere plotelementer, som ikke holder vand, og de fleste er til at leve med, men en del af hovedplottet er decideret dumt, da udskillelsen af de nye Dauntless-medlemmer under de indledende prøver ikke giver nogen mening i forhold til deres senere brug i antagonisternes onde planer.

Filmens spilletid løber over to timer, men det føles ikke sådan. Jeg var rigtig godt underholdt under hele filmen, og skal da helt klart se næste film i serien. Katniss Everdeen har fået konkurrence.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Divergent


Produktionsår: 2014
Instruktion: Neil Burger
Manuskript:
Komponist: Junkie XL
Fotograf: Alwin H. Küchler
Skuespillere: Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney, Ray Stevenson, Zoë Kravitz, Miles Teller, Tony Goldwyn, Ansel Elgort, Maggie Q, Mekhi Phifer, Kate Winslet, Ben Lloyd-Hughes, Christian Madsen, Amy Newbold.
Spilletid: 139 min
Filmstudie: Summit Entertainment

Detaljeret info om Divergent på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Divergent'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018