filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Despicable Me - 3D (original tale)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Despicable Me - 3D (original tale), Pierre Coffin, Chris Renaud, Grusomme mig, film, plakat, poster, artwork

© Illumination Entertainment

Af 28. sep. 2010

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Despicable Me - 3D (original tale) - Grusomme migDespicable Me - 3D (original tale) on IMDb

19 kommentarer | Info om filmen | Trailer Despicable Me - 3D (original tale) Trailer

Der er langt mellem de grusomme grin i triviel animationsfilm.

I 'Despicable Me', som har fået den præcise danske titel 'Grusomme mig', er hovedpersonen Gru verdens bedste forbryder (ifølge ham selv), men da den nørdede forbryderspire Vector ser dagens lys, og oven i hatten stjæler pyramiden i Giza, er Gru nødt til at finde på noget, der kan trumfe Vectors bedrift. I Grus plan indgår tre små forældreløse piger, som er lidt sværere at styre end først antaget.

'Grusomme mig' har mange problemer, men det største er, at filmen er meget lidt sjov. Der er grænser for, hvor mange gange man kan blive ved med at grine af de små gule håndlangere, der falder eller slår hinanden alt imens de fniser og ruller med øjnene. Og der er grænser for, hvor sjovt det er at se Gru - som aldrig når at blive særlig grusom - kæmpe med at holde styr på de tre piger.

Nuvel, det er filmens præmis, men det er for banalt og uoriginalt. Filmen mangler slet og ret den kant, humor og nå ja, grumhed, som kan hæve den over det middelmådige.

... Sjovest er det, når man i tilbageblik ser Grus barndom, hvor moderen, lige meget hvilke geniale opfindelser den lille Gru finder på, blot trækker på skuldrene og fnyser af den lille fyr. Morsomt og med den kant og timing, som resten af filmen mangler og lægger op til med sin titel.
Det eneste grusomme ved 'Grusomme mig' er, hvor kalkuleret, forudsigelig og klichefyldt den føles. Fra de nuttede, små børn, man tvinges til at kunne lide fordi de er … øh, nuttede. Til de små, gule håndlangere som laver de samme løjer om og om igen, hver gang historien om Gru og de tre små piger ikke er sjov nok i sig selv. De er tydeligvis sat i verden med tanke på merchandise-salg, og det er der jo som sådan ikke noget nyt i. Pixar gør det også, men de har immervæk også spyttet den ene geniale animationsfilm ud efter den anden, hvor både historie og humor byder på den originalitet, 'Grusomme mig' mangler noget så grusomt.

Banaliteter til side fungerer 'Grusomme mig' da momentvis. Temaerne er fine og moralen enkel, men det hjælper ikke på filmen som helhed, når figurerne er 2-dimensionale, historien genbrugsagtig og humoren kedelig og forudsigelig.

Der skal nok være nogen, der finder 'Grusomme mig' sjov, og det er den da også til dels, men jeg havde forventet mig mere - især efter at have set de første trailers, hvor den timing, humor og kant jeg savner i den færdige film er fuldt tilstede.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Despicable Me - 3D (original tale)


Produktionsår: 2010
Alternativ titel: Grusomme mig
Instruktion: Pierre Coffin, Chris Renaud
Manuskript:
Komponist: Heitor Pereira, Pharrell Williams
Skuespillere: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand, Julie Andrews, Will Arnett, Kristen Wiig, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Elsie Fisher, Pierre Coffin.
Spilletid: 95 min
Filmstudie: Illumination Entertainment

Detaljeret info om Despicable Me - 3D (original tale) på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Despicable Me - 3D (original tale)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018