filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Den tid på året

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork

© Nordisk Film Production

Af 5. dec. 2018

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Den tid på åretDen tid på året on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Den tid på året Trailer

Paprika Steen rammer SÅ meget plet med en overraskende vellykket og julet film!

Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg.

Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mindst én af de fantstiske arketyper, der er portrætteret i Paprika Steens julefilm, der lige har fået premiere.

Sikke et manuskript, med en dialog der er ligeså sjov som den er præcis i forhold til virkeligheden. Og filmen er nærmest poetisk til tider i sit portræt af en familie med hemmeligheder, fejl og mangler og ikke mindst masser af splid og sårede følelser.

En perlerække af danske skuespillere leverer sjove portrætter af de arketyper, jeg nævnte før. Der er den overbærende mor, den fraværende far, den jaloux søster, den emsige storesøster, curlingbarnet og det følsomme barn, der kæmper med skolen. Der er teenageproblemer, juleglæde og julesorg, og det hele er pakket ind i et skønt setup, hvor sneen daler og humøret skifter konstant pga. skønne underspillede passivt aggressive bemærkninger, der fyger fra højre til venstre.

... Filmen handler om dysfunktionalitet, men det er overraskende julet og rammende. Man forlader salen i høj stemning, trods al balladen, og man indser at julen er sådan for alle, ikke kun en selv.

Familien er lig med ro, og julen er lig med hygge.

Det har vi lært siden vi var små, men vi ved også – det har vi lært, da vi voksede op – at det slet ikke er tilfældet, ofte er det faktisk modsat. OG det er sjovt og perfekt skildret i filmen!

Jeg grinede tit, ofte højt og i med både hjerte og mave. Der er tale om en sjov og berigende julefilm, der ikke har meget på hjerte udover at fortælle os, at livet jo er skønt nok, trods bøvlet, og at familie ofte er løsningen, når man er mest trist eller mest nede.

Filmen er flot skrevet, og behændigt instrueret af Paprika Steen, der spiller rollen som storesøsteren, der forsøger at samle alle til en hyggelig familiejul.

Andre kapaciteter som Lars Brygmann og Lars Knutzon er geniale ligeså.

Jeg synes filmen skal nydes inden jul – om ikke andet for at få et godt grin.

Men den skal også ses, fordi man rent faktisk kommer i fantastisk julehumør af at se den, samtidig med at man måske kniber en tåre undervejs.

En dejlig juleoplevelse!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Den tid på året


Produktionsår: 2018
Instruktion: Paprika Steen
Manuskript:
Skuespillere: Fanny Bornedal, Lars Brygmann, Mikas Maximus Dalhoff Christiansen.
Spilletid: 101
Filmstudie: Nordisk Film Production

Detaljeret info om Den tid på året på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Den tid på året'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019