filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Den skaldede frisør

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Den skaldede frisør, Susanne Bier, All You Need is Love, film, plakat, poster, artwork

© Film i Väst

Af 11. sep. 2012

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Den skaldede frisør - All You Need is LoveDen skaldede frisør on IMDb

7 kommentarer | Info om filmen | Trailer Den skaldede frisør Trailer

Ufuldstændig og triviel trods et godt udgangspunkt.

Hvis man fjernede Pierce Brosnan og Trine Dyrholm fra "Den skaldede frisør" ville der ærligt talt ikke være meget tilbage at komme efter i Susanne Biers og Anders Thomas Jensens seneste samarbejde. En romantisk komedie med nogle få vovede ingredienser, der i sidste ende irriterer mere end de fryder.Trine Dyrholm spiller den kræftramte frisøse Ida, hvis datter skal giftes i Italien. Ikke med en italiensk mand, men med sønnen til den engelske enke- og rigmand Phillip (Pierce Brosnan), der lever af at sælge frugt og grønt i Danmark, hvor hans afdøde kone er fra. Phillip er en bitter mand, hvis vrede over sin kones tidlige og uretfærdige død er vendt ud mod verden. Lige indtil han møder sin søns kommende svigermor.Jeg er normalt villig til at sluge ikke så få kameler, når det gælder de romantiske komedier, men det kræver et virkelig gennemarbejdet manuskript, hvor karaktererne kommer til live og historien emmer af kærlighed, så man nemt overser plothuller og andre mislyde, mens man nyder biografens svinedyre cola og popcorn.

..."Den skaldede frisør" er langt hen ad vejen da også en charmerende film. Men som løjerne udvikler sig går det hurtigt op for en, at den dvæler ved klicheerne fremfor at overraske. At den kører på det sikre frem for at gå linen ud. Og at den ganske enkelt bare ikke har mere at byde på end det umiddelbare og velkendte.

Jeg sad hele tiden med en forventning om, at de mange klicheer og udtalte forudsigeligheder måtte føre til nogle interessant udviklinger i historien, men det sker aldrig. Udover de få scener, hvor Ida fremstår både sårbar og stærk uden paryk - og dermed langt fra idealet om den romantiske komedies bedårende hovedperson - er filmen uden kant.De tragiske aspekter af historien forbliver overfladiske fordi filmen ikke formår at skabe en god balance mellem det humoristiske og det alvorlige. Historien føles ufuldstændig. Den mangler de udefinerbare ingredienser, der medfører suget i maven og følelsen af forelskelse.Og så irriterer det mig endnu engang, at Bier også i denne omgang har type-castet sine roller. Kim Bodnia er således den utro ægtemand, Christiane Schaumburg-Müller er den dumme og irriterende blondine, Paprika Steen den neurotiske og selvoptagede søster (hun spiller som altid skide godt og med en fantastisk komisk timing) mens Trine Dyrholm ikke overraskende er både sympatisk og emotionelt ustabil i endnu en velspillet rolle.Pierce Brosnan er Pierce Brosnan. Han har ingen anden funktion end at kaste stjernestøv over affæren og fyre karrikerede forretningsflosker af så som "det er radisserne, radisser er vores top prioritet, glem alt andet" imens han kniber øjnene sammen. Hans udvikling gennem filmen er utroværdig og unuanceret. Og det er egentlig en meget rammende beskrivelse af filmen som helhed.Jeg var ikke synderligt imponeret over "Hævnen", men det var alle andre tydeligvis. Bier har muligvis tænkt strategisk ved at vælge "Den skaldede frisør" som sit efterfølgende projekt, for presset har med garanti ligget på hendes skuldre, når der skulle følges op på en Oscar-succes. "Den skaldede frisør" er den sikre vej, hvor man kan undskylde sig med, at have lavet en let komedie, men det er hverken interessant som film eller modigt som instruktør.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Den skaldede frisør


Produktionsår: 2012
Alternativ titel: All You Need is Love
Instruktion: Susanne Bier
Manuskript:
Komponist: Johan Söderqvist
Fotograf: Morten Søborg
Skuespillere: Pierce Brosnan, Trine Dyrholm, Kim Bodnia, Paprika Steen, Sebastian Jessen, Christiane Schaumburg-Müller, Molly Blixt Egelind, Bodil Jørgensen, Micky Skeel Hansen, Stina Ekblad, Line Kruse, Rikke Louise Andersson, Birthe Neumann, Philip Zandén, Ciro Petrone.
Spilletid: 116 min
Filmstudie: Film i Väst

Detaljeret info om Den skaldede frisør på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Den skaldede frisør'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019