filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Deepwater Horizon

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Deepwater Horizon, Peter Berg, film, plakat, poster, artwork

© Summit Entertainment

Af 7. okt. 2016

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Deepwater HorizonDeepwater Horizon on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Deepwater Horizon Trailer

Deepwater Horizon placerer dig lige midt i katastrofen.

Det siger noget om nutidens informationsoverbelastning, når jeg dårligt nok kan huske noget om den virkelige miljøkatastrofe, der fandt sted i 2010, og som filmen Deepwater Horizon er en dramatisering af.

Miljøkatastrofen var den største af sin art i USA, kostede adskillige menneske- og dyreliv, og har medført nye regler og procedurer på boreplatforme og lignende.

Med Deepwater Horizon af den efterhånden ganske habile instruktør, Peter Berg, placeres vi lige midt i katastrofen, hvor vi som publikum omsluttes af et inferno af ild, eksplosioner og flyvende metaldele.

Inden da har filmen nærmest fra første billede bygget op til det uundgåelige ved på effektiv vis at få selv de mest banale hverdagsting til at fremstå som ildevarslende tegn på den lurende katastrofe.

Billederne fra 6 kilometers dybde af de imponerende sikkerhedsventiler, der aflaster det ufatteligt lange bor er uhyggelige. De knirkende rør og den ustabile havbund er skræmmende, ligesom topledelsens underkendelse af de egentlige eksperters viden er frustrerende. Man er kørt godt op, når det for alvor begynder at gå galt.

Og galt; det går det!

... En film som Deepwater Horizon står og falder på om man føler noget for de personer man følger på lærredet, og her er der absolut ikke noget at udsætte på filmen.


En egentlig hovedperson ses i form af Mark Wahlberg, der som altid gør det glimrende, når han skal spille den almindelige, arbejdende mand. Overfor ham er der godt modspil i Kate Hudson, der for første gang i karrieren spiller sammen med sin stedfar i det virkelige liv, den altid glimrende Kurt Russel.

Og så er der effekterne, som ofte er hovedattraktionen ved katastrofefilm. Tror vi på det vi ser?

Det kan jeg svare entydigt ja til. Effekterne, som bl.a. omfatter en borerig bygget til filmen (efter sigende verdens største set bygget til en film iflg. IMDb), er dybt imponerende. Når først det går løs, føler man virkelig at skuespillerne befinder sig lige midt i katastrofen. Stuntarbejdet er upåklageligt.

Det er måske forkert at betegne Deepwater Horizon som en underholdningsfilm, for at svælge i andre folks ulykke burde ikke være underholdende, men faktum er at filmen er en super intens oplevelse, der holder dig fastnaglet til biografsædet fra start til slut. At Deepwater Horizon er effektivt bygget op og at effekterne er imponerende er én ting, filmens intenstitet skyldes dog også den ærefrygt man sidder tilbage med overfor naturens voldsomme kræfter, der når først de slippes løs, minder os om, hvor bittesmå vi mennesker er.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Deepwater Horizon


Produktionsår: 2016
Instruktion: Peter Berg
Manuskript:
Komponist: Steve Jablonsky
Fotograf: Enrique Chediak
Skuespillere: Mark Wahlberg, Kurt Russell, Douglas M. Griffin, James DuMont, Joe Chrest, Gina Rodriguez, Brad Leland, John Malkovich, David Maldonado, J.D. Evermore, Ethan Suplee, Jason Pine, Jason Kirkpatrick, Robert Walker Branchaud, Dylan O'Brien.
Spilletid: 107 min
Filmstudie: Summit Entertainment

Detaljeret info om Deepwater Horizon på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Deepwater Horizon'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019