filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Deadpool

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Deadpool, Tim Miller, film, plakat, poster, artwork

© Marvel Enterprises

Af 12. feb. 2016

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til DeadpoolDeadpool on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Deadpool Trailer

Deadpool skaber fornyet respekt for Marvel.

Deadpool kommer med sin politisk ukorrekte hovedperson på et tidspunkt, hvor Marvels superheltekorthus er lige ved at kollapse under formulariske skabelsesberetninger, skabelonagtige handlinger og forudsigelige endelige opgør.

Med den undervurderede speedsnakker Ryan Reynolds i hovedrollen, og en bramfri, provokerende og ofte hysterisk morsom dialog, er Deadpool en af de sjoveste superheltefilm, jeg længe har set.

Allerede under filmens åbningssekvens ved man, at Marvel har sluppet tøjlerne og ladet Deadpool manifestere sig på det hvide lærred uden mundkurv.

... Deadpool er lige så vulgær, plat og provokerende, som han er i tegneserien - hatten af for det!


Vi slipper ikke for en skabelsesberetning, men hvor det normalt foregår i filmens første halvdel har man i Deadpool valgt at vise det i flashbacks, og det fungerer ganske godt, da fortid og nutid fint kædes sammen i løbet af filmens spilletid.

Actionscenerne er glimrende, og lige som man tror, at filmen bevæger sig ind på genkendelighedens sti, vælter Deadpool den fjerde væg ud til publikum og laver grin med både sig selv, superheltefilmens fortærskede konventioner og filmens åbenlyse budgetbegrænsninger, som da Deadpool undrer sig over, at det altid er de samme to X-Men, der er tilstede, når han ankommer til Professor Xaviers skole for mutanter.
Det ville være nemt og pege fingre af filmens temmelig uinteressante hovedskurk, men så har man misset pointen. I modsætning til andre superheltefilm er alt krudtet brugt på Deadpool, som ikke er den typiske, overkorrekte superhelt, der har brug for en flamboyant skurk til at tage fokus fra de kedelige spejdermanerer.

I mindre kyndige hænder kunne Deadpool være endt som et kedeligt spoof på superheltegenren, men det er ikke tilfældet her, hvor instruktør Tim Miller balancerer fint mellem filmens mange vanvittige meta-lag og en oprigtig respekt for oplægget.

Marvel har fået et stort plus i min bog for at turde levere en Deadpool-film, der er så fandenivoldsk og overdrevet, men som samtidig også emmer af kærlighed til karakteren og de mange Marvel fans, som har fortjent tegneseriens kompromisløse stil overført til filmens verden.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Deadpool


Produktionsår: 2016
Instruktion: Tim Miller
Manuskript:
Komponist: Junkie XL
Fotograf: Ken Seng
Skuespillere: Ryan Reynolds, Karan Soni, Ed Skrein, Michael Benyaer, Stefan Kapicic, Brianna Hildebrand, Style Dayne, Kyle Cassie, Taylor Hickson, Ayzee, Naika Toussaint, Randal Reeder, T.J. Miller, Isaac C. Singleton Jr., Morena Baccarin.
Spilletid: 108 min
Filmstudie: Marvel Enterprises

Detaljeret info om Deadpool på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Deadpool'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019