filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

De urørlige

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

De urørlige, Olivier Nakache, Eric Toledano, The Intouchables, film, plakat, poster, artwork

© Quad Productions

Af 11. dec. 2012

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til De urørlige - The IntouchablesDe urørlige on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen | Trailer De urørlige Trailer

Herlig fransk film der ikke udgiver sig for mere end den er.

Det er en hårfin balancegang, at lave feel good-film. Når det lykkes efterlades tilskueren i en rus af glæde og optimisme. Når det mislykkes krummer man tæer over den drivende sentimentalitet og græmmes over det alt for tydelige forsøg på at manipulere publikum.Som de 5 stjerner nok allerede har afsløret hører "De urørlige" til den førstnævnte kategori. Angiveligt baseret på en virkelig historie. Tydeligvis skåret til i kanterne. Og det gør ikke spor. Vi går i biografen for at få fortalt en god historie, så at der er hugget en hæl og klippet en tå i forhold til virkeligheden er helt okay i mine øjne."De urørlige" indbyder til at slynge om sig med anmelderfloskler, så det vil jeg hermed gøre, for den er vitterligt både hjertevarm, sjov og rørende, når den fortæller historien om den handikappede aristokrat Philippe, der hyrer en ung fyr fra ghettoen til at pleje og passe på ham. Modsætninger mødes og et langvarigt venskab opstår - og består den dag i dag.

... Der er en fin rød tråd gennem fortællingen, som får historien til at hænge sammen og de tos venskab til at udvikle sig troværdigt.
Man kommer ind under huden på dem begge og forstår deres forskellige syn på livet, samt den indflydelse de har på deres omgivelser, som i filmen overvejende består af sympatiske og velmenende mennesker. Ingen unødige klicheer her. Historien har ikke brug for en skurk - udover den ulykkelige begivenhed som har sat Philippe i kørestol.François Cluzet og Omar Sy er yderst velspillende. De passer perfekt til rollerne, som er så tilpas nuancerede, at filmen undgår de værste umage par-klicheer. De er nemlig ikke kun urørlige, men også herligt uansvarlige og det fjerner den irriterende hinde af politisk korrekthed, som ofte præger denne type film, når filmskaberne bliver lidt for desparate efter at gøre deres hovedpersoner elskværdige.Årets feel good-film!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

De urørlige


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: The Intouchables
Instruktion: Olivier Nakache, Eric Toledano
Manuskript:
Komponist: Ludovico Einaudi
Fotograf: Mathieu Vadepied
Skuespillere: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet, Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Cyril Mendy, Christian Ameri, Grégoire Oestermann, Joséphine de Meaux, Dominique Daguier, François Caron, Thomas Solivéres, Dorothée Brière, Marie-Laure Descoureaux.
Spilletid: 112 min
Filmstudie: Quad Productions

Detaljeret info om De urørlige på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'De urørlige'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork
Genren var stor i 80’erne, men hold op den er røvsyg – og ikke mindst fortærsket – og aldrig rigtig god. Wes Cravens meta- ...
Læs anmeldelsen
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (28 film)

2018