filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Darkest Hour

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Darkest Hour, Joe Wright, film, plakat, poster, artwork

© Perfect World Pictures

Af 9. feb. 2018

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Darkest HourDarkest Hour on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Darkest Hour Trailer

Gary Oldman bringer gammel britisk krigshelt og politiker til live i dygtigt og velspillet drama!

Til at starte med vil jeg sige, at jeg er helt fuldt og fast overbevist om, at denne rolle, som Gary Oldman leverer, et portræt af en af nyere tids største personligheder, Winston Churchill, er en af hans klart bedste.

Denne film er Oldmans film, ingen tvivl om det, det er en tour de force i fabelagtigt skuespil, hvor Oldman arbejder med både mimik, intonering og fremdrift på skærmen på mesterlig og helt forrygende vis. Det er også oplagt, at rollen og portrættet skriger på en Oscar eller andre priser, og Oldmans portræt er faktisk så mesterligt, at man nogle gange glemmer, at det er Oldman, der er inde bag al make-uppen og giver sig hen til Churchills bestræbelser på at redde Storbrittanien og dermed hele den vestlige verden fra nazisternes klamme jerngreb.

... Darkest Hour er flot udført og har et spændende og veloplagt og velspillet manuskript, og pacingen i filmen gør, at der ikke er mange døde steder undervejs.


Det er en åbenlyst spændende historie at kaste nyt lys på, og det er en åbenlys vinkel set ud fra dramaturgiske virkemidlers vinkel, at dyrke på det store lærred. Anden verdenskrig og Churchills og Englands strabadser er meget spændende og interessante, hvilket også sidste års ”Dunkirk” beviste på effektiv vis.

Med det sagt kunne jeg godt have ønsket at filmen dyrkede Neville Chamberlain noget mere, hans person er ret spændende også, herunder hans ”fald” fra magtens tinde som følge af hans overbevisning om fred som rette vej.

Det er en film, der måske kommer, for denne film handler om Churchill, og det er især Oldmans portræt der gør, at den virker så effektivt og spændende som den gør, selvom manuskriptet ikke dvæler meget ved andre personligheder udover det helt 2-dimensionelle aspekt.

Det er en film, der virker, fordi de store taler, Churchill holdt for at ruske op i briternes kampgejst, virker perfekt på film og er ligeså opløftende som dengang, og Oldman leverer dem fremragende.

Jeg var solidt underholdt, og selvom jeg godt kunne bruge lidt mere dyrkning af andet end Churchill, så er det stadig en vigtig film der i bund og grund handler om store mænd, der formår at gøre det rigtige i svære tider, til trods for at det ikke virker som den åbenlyse vej. Det er en film der handler om at tro på sine instinkter og kæmpe for det, man tror på, uanset de personlige omkostninger, det måtte medføre.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Darkest Hour


Produktionsår: 2017
Instruktion: Joe Wright
Skuespillere: Gary Oldman, Lily James.
Spilletid: 125
Filmstudie: Perfect World Pictures

Detaljeret info om Darkest Hour på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Darkest Hour'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019