filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Dallas Buyers Club

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Dallas Buyers Club, Jean-Marc Vallée, film, plakat, poster, artwork

© Truth Entertainment (II)

Af 15. feb. 2014

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Dallas Buyers ClubDallas Buyers Club on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Dallas Buyers Club Trailer

Usentimentalt og rørende portræt af en mand, der først med udsigten til sin død formåede at blive alt det, han havde potentialet til at være.

McConaughey er en fremragende skuespiller, og i tråd med bl.a. Christian Bale (og i øvrigt kæmper som DeNiro og Tom Hanks!) bruger han sin fysik og krop i sine roller. Han kan være pumpet og veltrænet med sixpack i én film og sølle og tynd i en anden. Det er en trend, flere og flere af de store skuespillere i Hollywood benytter sig af, og det giver bedre og mere troværdige portrætter.Denne film handler om en redneck-cowboy, der i 80'ernes aids-hysteri mister alle sine venner og sin dagligdag, da han diagnosticeres med HIV som følge af sin trang til at have ubeskyttet sex med prostituerede. Hans macho-image krakelerer, da datidens viden omkring HIV forbandt sygdommen med det homoseksuelle miljø. En fordom der lever i bedste velgående i det arbejdermiljø han færdes i. I slipstrømmen på diagnosen og tabet af sin simple og ligegyldige hverdag, indser han at han faktisk er ganske intelligent og har evner, han aldrig har realiseret.Stoffet AZT, der faktisk i dag bruges i mindre doser i moderne aids-medicin, er på teststadiet i 80'erne, og ikke alle har adgang til det. Roy, som han hedder, finder ud af, at han kan skaffe det ulovligt, men da hans leverancer løber ud, er han nødt til at tage til Mexico, hvor han møder en læge, der bruger andre metoder, herunder naturmedicin og lignende. Roy indser, at der er penge at tjene ved at sælge stoffet i USA til de hungrende, desperate aids/HIV-patienter, fortrinsvis fra bøssemiljøet, og starter "Dallas Buyers Club", hvor man som medlem kan få behandling mod betaling af et månedligt gebyr. Kampen mod det amerikanske sundhedsvæsen er omdrejningspunktet i filmen, da de ikke ser mildt på Roys forsøg på at tjene penge på illegal medicin.

... Filmen er et nøgternt og dramatisk portræt af en tid, hvor aids og HIV føltes som pest, bøssemiljøet var hårdt ramt og verden så på i frygt i takt med at sygdommen bredte sig og trak tusindvis af mennesker med sig i døden.
McConaugheys portræt som den syge cowboy, der som den lille mand kæmper mod det store system er fremragende, og den er hverken overdramatisk eller melodramatisk. Filmen bliver aldrig svulstig og tendentiøs, og den fungerer på alle planer.Der er tale om en film, der har noget på hjerte, og som tidsportræt er den et rigtigt fint portræt af perioden. Roys forvandling fra simpel, racistisk og homofobisk cowboy til intelligent, hjertevarm igangsætter er troværdigt, og der leveres fremragende skuespil fra alle sider. Især Jared Leto i rollen som drag'en Ray er ganske rørende."Dallas Buyers Club" er en rigtig god film, der bliver siddende bagefter. Den er skræmmende, når man ser den lille mand og alle de syge mennesker, der ikke kan få den hjælp, de behøver, fordi det amerikanske syghusvæsen og den amerikanske stat kæmper side om side med medicinalgiganter. Økonomi kontra menneskelighed er et gammelkendt tema i amerikanske film, men i denne film portrætteres det sobert og uden alt for meget drama, og det fungerer perfekt.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Dallas Buyers Club


Produktionsår: 2013
Instruktion: Jean-Marc Vallée
Manuskript:
Fotograf: Yves Bélanger
Skuespillere: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O'Hare, Steve Zahn, Michael O'Neill, Dallas Roberts, Griffin Dunne, Kevin Rankin, Donna Duplantier, Deneen Tyler, J.D. Evermore, Ian Casselberry, Noelle Wilcox, Bradford Cox.
Spilletid: 117 min
Filmstudie: Truth Entertainment (II)

Detaljeret info om Dallas Buyers Club på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Dallas Buyers Club'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019