filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Crimson Peak

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Crimson Peak, Guillermo del Toro, film, plakat, poster, artwork

© Legendary Pictures

Af 19. okt. 2015

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Crimson PeakCrimson Peak on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Crimson Peak Trailer

Stemningsfuld og dyster gotisk gyserthriller mister pusten til slut.

Guillermo del Toro er en fabelagtig billedmager.

Hans film er altid markant ”hans”, og hans visuelle evner og stærke udtryk lader sig ikke fornægte i samtlige hans film, også hvor han blot producerer, og ”Crimson Peak” er ingen undtagelse!

Filmen er en basal og dygtigt fortalt thriller med spøgelseselementer, noget der faktisk virker fortrinligt i 90% af filmen, og som giver filmen præcis lige dele creepyness og angstinducerende spænding i en grad, så man som tilskuer er opslugt af såvel filmens smukke gotiske billedsprog som det plot, manuskriptet er.

Filmen handler om en unge pige, hvis mor dør, da hun er helt lille. Allerede efter begravelsen får hun besøg af sin afdøde mor i form af et særdeles creepy spøgelse, der advarer hende mod ”Crimson Peak”. Beskeden giver ingen mening for den lille pige, der derefter vokser op og placerer sig som centrum for filmens plot i et grynende USA i slutningen af 1800-tallet. Pigen kurtiseres af en charmerende engelsk baronet, der er kommet til USA sammen med sin indelukkede og skumle søster, og allerede her virker filmens virkemidler flot. Der er noget mærkeligt ved baronetten og især hans søster, og filmen tager hurtigt fart.

... Jeg var godt underholdt, og filmens chokeffekter tager aldrig overhånd, men støtter fint det thrillerplot, der er filmens omdrejningspunkt.
Der er tale om habil instruktion og dygtige skuespillere, der får filmens dystre og gotiske manuskript til at blomstre. Filmen lader tilskueren gætte og følge hovedpersonens rejse gennem filmen, og man når frem til konklusionerne i takt med, at hun når dem. Dette virker fint, da man aldrig sidder med følelsen af, at man ”løber fra” filmens persongalleri og gætter plottet før dem, ligesom den aldrig bliver højtravende eller mister sit narrative fodfæste.

Det er med film ligesom med sex. En god start er perfekt og sætter tonen, midterdelen skal helst være god, ikke for lang men tilpas og lede op til det forløsende klimaks, og en manglende orgasme fører til, at hele oplevelsen bliver mere ”so-so”. Sådan har jeg det med denne film.

Når jeg kun kan give filmen 3 stjerner skyldes det, at det, selvom det var en god oplevelse, alt sammen leder op til et klimaks, der både virker påklisteret og ude af synk med resten af filmen, herunder særligt filmens afsluttende scener med dertilhørende (dumme og intetsigende) one-liners, der ikke klæder filmen.

Filmen virker på egne præmisser, og det kunne faktisk have været en fin om end ikke prangende spøgelseshistorie, der klart er styrket af sit smukke gotiske billedsprog og det simple men dog underholdende plot. At det så i filmens sidste afgørende minutter skæmmes af en banal og påklistret finale gør, at jeg som tilskuer følte mig lidt snydt til sidst, og det var en skam.

OG som følge deraf mistede filmen i min optik den fjerde stjerne.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Crimson Peak


Produktionsår: 2015
Instruktion: Guillermo del Toro
Manuskript:
Komponist: Fernando Velázquez
Fotograf: Dan Laustsen
Skuespillere: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver, Burn Gorman, Leslie Hope, Doug Jones, Jonathan Hyde, Bruce Gray, Emily Coutts, Alec Stockwell, Brigitte Robinson, Gillian Ferrier, Tamara Hope.
Spilletid: 119 min
Filmstudie: Legendary Pictures

Detaljeret info om Crimson Peak på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Crimson Peak'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018