filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Cowboys & Aliens

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Cowboys & Aliens, Jon Favreau, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 7. sep. 2011

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Cowboys & AliensCowboys & Aliens on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Cowboys & Aliens Trailer

James Bond og Indiana Jones kæmper en brav kamp i uinspireret og sjusket film fra Jon Favreau.

Jon Favreau fik for alvor slået sit navn fast med sine to kæmpesuccesser 'Iron Man' og 'Iron Man 2', der med sin blanding af veltimet humor, gedigne actionscener og fede effekter var en kærkommen tilføjelse til superheltegenren, der efterhånden var løbet tør for energi.Da jeg for et halvt års tid siden så de første artikler om 'Cowboys & Aliens' vakte det med det samme min interesse. Instruktøren var jo Jon Favreau, og til at spille med i filmen var store navne som Daniel Craig og ikoniske Harrison Ford. Temaet for filmen var at blande western- med science fiction-genren, et koncept, der altid har lydt særdeles interessant, om end det tidligere er udført med tvivlsom succes i bl.a. Will Smiths katastrofe 'Wild, Wild West', der rammer synapserne som tømmermænd efter nytårsaften. Men også med stor succes, som da Joss Whedon leverede et perfekt mix af de to genrer i den desværre alt for kortlevne serie 'Firefly', hvor spacecowboy for alvor gav mening!Uanset hvad, så lød konceptet sgu spændende, og med den første trailer virkede det hele fortsat meget lovende.Harrison Ford har udtalt, at han efter et langt stykke tid, hvor han har lavet smallere film (læs : økonomiske fiaskoer og godt, gammeldags lort!), ville han lave en film, der på ny appellerede til den demografi, han tidligere havde i sin hule hånd med roller som Indiana Jones og ikke mindst Han Solo fra Star Wars!Ideen var god, potentialet var der bestemt, og 'Cowboys & Aliens' stod også i kø som sommerens store blockbuster med et kæmpe budget, masser af effekter og solide håndværkere på både instruktions-, manuskript-, producer- og skuespilssiden.Det er bare en skam, at den simpelthen ikke virker helt efter hensigten!

...Når man sidder og ser filmen, undrer man sig konstant over, hvilken genre, den egentlig forsøger at ramme. Hverken western-delen eller science fiction-delen virker optimalt, og sammen er de decideret forvirrende og intetsigende.
Western-delen fungerer dog klart bedst med Daniel Craig som den ensomme rytter, der vågner med hukommelsestab, et blødende sår og et underligt mekanisk armbånd på armen mens Harrison Ford er den bitre, grådige og til tider grusomme kvægbaron.Efter ganske kort at have introduceret os for en lille, søvnig westernby i New Mexico (det er jo som bekendt altid der, Aliens ankommer!), med fine birolle-præstationer fra Clancy Brown og Sam Rockwell som henholdsvis præst og saloonejer, så eksploderer filmen med rumskibe, der angriber, ødelægger og kidnapper adskillige af byens borgere.Det er nu op til de resterende, med Ford og Craig i spidsen, at rejse ud og finde ”dæmonerne”, redde deres venner og elskede og forpurre væsnernes store, grusomme plan med jorden.Det er simpelt, og det kunne virke, men det gør det bare ikke helt.Actiondelen er til nøds acceptabel, men ikke så spektakulær som man kunne have forventet af en film fra Jon Favreaus hænder. Der er masser af bulder og brag, men man engagerer sig aldrig rigtig i strabadserne. Kun enkelte gange rammer filmen tonen, så man aner, hvad man generelt er gået glip af pga. sjusk.Craig overfører sin Bond-attitude til det vilde vesten, med korte, bryske kommentarer, mens Harrison Ford, desperat efter at please et yngre publikum, desværre ofte virker som en forvirret pensionist, hvis lokale kvarter er ændret så meget, at han ikke kan finde rundt mere. Bevares, han kan stadig den gamle, og hans problemer kan sagtens skyldes dårlig instruktion eller manuskriptet, der klart mangler en skarp pen for at rette tingene til (og skære 15-20 minutter af filmens spilletid!).Filmens skuespil er generelt i orden, men ganske mange gange er skuespillet altså under standard for en film af denne art, især når man har kapaciteter som Keith Carradine, Sam Rockwell, Clancy Brown m.fl.Nuvel, filmen er ikke et mesterværk, den er nok bedre på dvd en søndag med tømmermænd, og de mange missede muligheder gør ondt, især fordi effekterne i filmen er flotte og konceptet særdeles interessant.Men i sidste ende falder filmen ned mellem to stole, fordi den ikke rigtig ved, om den vil være western eller science fiction, og fordi manuskriptet simpelthen har for lidt at byde på og slet ikke udnytter de muligheder, en interaktion mellem Bond og Indiana kunne have givet!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Cowboys & Aliens


Produktionsår: 2011
Instruktion: Jon Favreau
Manuskript:
Komponist: Harry Gregson-Williams
Fotograf: Matthew Libatique
Skuespillere: Daniel Craig, Harrison Ford, Abigail Spencer, Buck Taylor, Olivia Wilde, Sam Rockwell, Matthew Taylor, Cooper Taylor, Clancy Brown, Paul Dano, Chris Browning, Adam Beach, Ana de la Reguera, Noah Ringer, Brian Duffy.
Spilletid: 118 min
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om Cowboys & Aliens på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Cowboys & Aliens'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019