filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Cloud Atlas

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Cloud Atlas, Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski, film, plakat, poster, artwork

© Cloud Atlas Productions

Af 28. mar. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Cloud AtlasCloud Atlas on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Cloud Atlas Trailer

Ambitiøst filmprojekt er ikke uden problemer, men ender med at imponere.

Livet har nok så mange pointer, som forældre kan forsøge at videregive til deres børn, men det vil oftest være børnenes egne oplevelser og erfaringer, der sætter sig fast og giver dem livserfaring. På en og samme tid menneskets største svaghed og styrke. Svaghed fordi vi ikke er effektive nok til at akkumulere erfaringer fra tidligere liv i det nyfødte barn, men så sandelig også en styrke, da det giver barnet mulighed for at udvikle sig i nye retninger, som er tilpasset den tid det lever i.I "Cloud Atlas" er tanken ikke, at vi er i stand til at overlevere vores livserfaringer fra generation til generation, men at de handlinger vi foretager os igennem livet har betydning for eftertiden, hvad enten vores handlinger er gode eller onde - eller synes uendeligt ligegyldige i det vi udfører dem.Vi er alle forbundne er Tykwer og Wachowskiernes budskab. En ædel tanke der giver det enkelte menneskes handlinger meget større betydning for eftertiden, end man normalt ville tillægge et simpelt liv uden de store begivenheder.En pointe som kan nedfældes med få linier på et stykke papir, men som skal opleves for at give mening. Det synes i hvert fald at være tanken i "Cloud Atlas", der til at begynde med kaster tilskueren rundt i manegen og introducerer et utal af karakterer og historier i så hidsigt et tempo, at det er umuligt at danne hoved og hale på det hele. Hvem er de mennesker, og hvorfor skal vi følge dem? Hvorfor giver deres historier ikke umiddelbart mening og hvorfor skal vi frygte for en gedehyrdes liv uden at være emotionelt involveret i hans historie før kniven holdes for hans strube?

... "Cloud Atlas" besvarer flere spørgsmål end den stiller. Dermed ikke sagt at ambitionsniveauet ikke er højt, men selv om tankerne sættes i gang, efterlades man ikke med følelsen af, at svaret på livets store gåder lurer lige om hjørnet, som f.eks. den kryptiske slutning i "Rumrejsen år 2001" lægger op til.
"Cloud Atlas" imponerer som film på grund af sin fortællestil, der springer febrilsk mellem historier, som udspiller sig med flere hundrede års mellemrum, og som alligevel giver mening hen mod slutningen, hvor historiernes betydning for hinanden begynder at stå klart, og den rejse vi som publikum har været med på ikke kun er forstået på et intellektuelt plan, som var den blevet os fortalt, men også følelsesmæssigt, fordi vi på en måde har oplevet den på egen krop - en narrativ bedrift i mine øjne.Det tog lidt tid før jeg for alvor blev engageret i historien, og det er nok ikke tilfældigt, for hvor ofte er det lige, at livet som helhed giver mening i det enkelte øjeblik. Livet kan kun leves i brudstykker, det er først med tiden, at vi kan begynde at skabe en historie af brudstykkerne, og hvis vi er heldige se en mening med det hele."Cloud Atlas" varer næsten 3 timer, men føles på ingen måde så lang. Trods den ekstremt fragmenterede fortællestil er de mange historier nemlig interessante at følge og kunne hver og en sagtens have båret deres egen film. Klassiske underholdningsfilm, der muligvis ikke ville lave større dønninger i filmhistorien, men som i samlet flok og i kyndige filmmageres hænder er blevet til noget større, mere ambitiøst og spændende."Cloud Atlas" er trods sin træge start original og underholdende, ekstremt godt lavet og helt klart et gensyn værd, hvor alle detaljer og forbindelser mellem filmens mange historier kan udforskes.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Cloud Atlas


Produktionsår: 2012
Instruktion: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski
Manuskript:
Komponist: Reinhold Heil, Johnny Klimek, Tom Tykwer
Fotograf: Frank Griebe
Skuespillere: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, Keith David, James D'Arcy, Xun Zhou, David Gyasi, Susan Sarandon, Hugh Grant, Robert Fyfe, Martin Wuttke.
Spilletid: 172 min
Filmstudie: Cloud Atlas Productions

Detaljeret info om Cloud Atlas på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Cloud Atlas'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019