filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Clash of the Titans (2010)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Clash of the Titans (2010), Louis Leterrier, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros. Pictures

Af 13. apr. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Clash of the Titans (2010)Clash of the Titans (2010) on IMDb

16 kommentarer | Info om filmen | Trailer Clash of the Titans (2010) Trailer

Underholdende sværd og sandal-film med imponerende Kraken.

'Clash of the Titans' er ikke ligefrem blevet vel modtaget af de danske anmeldere. Ganske forståeligt, hvis man kun har set traileren, der med sine dårlige computereffekter og fesne replikker ikke virker specielt overbevisende. Nu er jeg imidlertid en vaskeægte biograflemming, så jeg kunne naturligvis ikke holde mig væk. Med forventningerne helt i bund satte jeg mig således til rette i biografsædet og blev positivt overrasket.Ikke fordi filmen gav mig en dybere indsigt i græsk mytologi, for det gør den ikke. Heller ikke fordi skuespillet på nogen måde er imponerende, for det er rent faktisk temmelig stift. Og da slet ikke fordi jeg blev blæst væk af revolutionerende special effects, for det er de langt fra.

...Min positive overraskelse skyldes ganske enkelt, at filmen på trods af alle disse minusser er hamrende underholdende.
Som publikum kastes man fra den ene halsbrækkende scene til den anden. Scener som umiddelbart er ret traditionelle, men som på grund af filmens musik, fotografering og solide instruktion er intense og sjove. Det er drengerøvs-ramasjang, når det er aller bedst.Hvorfor så de mange negative anmeldelser? Det handler vel om forventninger, og jeg har simpelthen ingen ide om, hvad de danske anmeldere har forventet, siden filmen skal sables ned. Bevares, det er kalorielet underholdning, som vi ofte selv peger fingre af her på filmkorn, men det er vellavet kalorielet underholdning, og det er der forskellen ligger på skidt og kanel.Handlingen er simpel, hvis man kender bare en smule til græsk mytologi. Zeus, den største af de græske guder, vandt for mange år siden en lodtrækning over sine tro brødre Hades og Poseidon om fordelingen af verden. Hades endte mod sin vilje i underverdenen, hvor han nærede sig af menneskets frygt. Zeus derimod endte i himlen, hvor han kunne kigge ned til menneskene, som han selv havde skabt, og som nærede hans udødelighed med bønner og kærlighed. Poseidon blev hersker over havet, men ham bruger filmen ikke mange sekunder på. Nu går det hverken værre eller bedre, end at mennesket mister troen på Zeus og de andre guder, som de erklærer krig imod. Dette svækker Zeus, hvorimod Hades får styrke af det nyfundne had i mennesket. Hades starter derfor et nederdrægtig spil, hvor han spiller menneskene ud mod guderne i håbet om at kunne overtage tronen fra Zeus.Filmens hovedperson Perseus, hvis adoptivfamilie blev slået ihjel af Hades, sætter sig for at slå Hades og hans uhyrlige og efter sigende udødelige dommedagsmonster Kraken ihjel. Sammen med en lille håndfuld soldater tager han derfor på et togt for at finde svaret på, hvordan man får gjort kål på Kraken. På togtet møder de alt fra kæmpeskorpioner til flere hundrede år gamle mænd holdt sammen af trækul, alt imens Perseus - som det viser sig er søn af Zeus - gør alt for at modstå sin nye fars tilbud om hjælp. Perseus betragter nemlig sig selv som menneske, og har aldrig tidligere haft kontakt med guderne, som han afskyr.
...
Perseus spilles af en anonym Sam Worthington, der også var anonym i 'Terminator: Salvation' og 'Avatar'. Hvorfor han bliver ved med at få hovedroller er over min forstand, men hans maskuline udseende fungerer ikke desto mindre fint som redskab til at føre historien fra a-z.
Det kunne bare være rart med lidt personlighed. Sjovt nok er det vores egen Mads Mikkelsen, der giver sin karakter det ekstra kick som Worthington mangler. Mikkelsen spiller krigeren Draco med sur mine, fysisk elegance og dansk accent. En langt mere interessant karakter end Perseus.'Clash of the Titans' er pompøs underholdning. Den er på en gang for meget og for lidt, men jeg følte mig underholdt, og jeg er sikker på, at havde jeg set den som 12-årig, ville den have sparket benene væk under mig.Hold dig i øvrigt fra 3D-udgaven af filmen. 'Clash of the Titans' er ikke indspillet i 3D, men da filmstudiet så, hvordan interessen for 3D-film eksploderede, besluttede de sig for at at lave 2D-filmen om til 3D ved hjælp af en tvivlsom proces. Denne anmeldelse er af 2D-versionen af filmen.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Clash of the Titans (2010)


Produktionsår: 2010
Instruktion: Louis Leterrier
Manuskript:
Komponist: Ramin Djawadi
Fotograf: Peter Menzies Jr.
Skuespillere: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Jason Flemyng, Gemma Arterton, Alexa Davalos, Tine Stapelfeldt, Mads Mikkelsen, Luke Evans, Izabella Miko.
Spilletid: 106 min
Filmstudie: Warner Bros. Pictures

Detaljeret info om Clash of the Titans (2010) på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Clash of the Titans (2010)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019