filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Chappie

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Chappie, Neill Blomkamp, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 6. mar. 2015

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til ChappieChappie on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Chappie Trailer

Ujævn poetisk film sætter sig mellem to stole og formår kun lige at underholde sporadisk.

Sydafrikanske Niell Bloomkamp slog hårdt igennem med den fremragende sci-real-fi-film ”District 9”, der var en allegori over racisme, adskillelse og segregation i nutidens (og fremtidens!) Sydafrika og i verden i øvrigt. Den var med sine ultrarealistiske effekter, underspillede humor og dristige plot en flot debut, der emmede af fortællelyst og regulær historiefortælling. Derefter fik han friere tøjler, der resulterede i den skuffende ”Elysium”, hvor skuespilsbudgettet var væsentligt højere, så Matt Damon kunne komme på rollelisten, men plot og underholdningsværdi faldt betydeligt i takt med at bulder og brag overtog. De hyperrealistiske effekter var der stadig.

Jeg havde dog stadig store forventninger til ”Chappie”, pga. trailerens nærmest poetiske vinkel. Men igen blev jeg skuffet!

Filmen har de utroligt flotte effekter, realismen er igen i højsædet, der nærmest er Bloomkamps brand, men filmen er alt for skizofren. Den ved ikke rigtig om den skal være poetisk eller actionorienteret, den er pacet helt skævt, og værst af alt, så gearer den op i ultragear nogle gange, for kort efter at lave en nærmest komisk poetisk scene med den menneskelignende robot.

... Filmens plot er faktisk ret interessant, og den indeholder alle de elementer der skal til, for at blive en succes.
Men instruktionen gør, sammen med ganske dårligt skuespil undervejs, at man simpelthen ikke engagerer sig i filmens plot, heller ikke når den forsøger at ramme os med hjerteskærende scener, hvor ”Chappie”, politirobotten, der bliver ”bevidst” kæmper for at forstå sine omgivelser.

Det er en skam, for den er ikke rigtig dårlig, men desværre heller ikke rigtig god. Den er bare, mjah…

Rygtet vil vide, at Bloomkamp skal instruere en ny Alien-film – det glæder vi os til, dog er det efter denne film med en vis angst, at den nok så berømte franchise, der tidligere er blevet voldtaget af dårlige instruktører (Alien : Ressurrection), skal overtages af Bloomkamp.

Dog må man sige, at hans talent er der, han har bevist, at han kan, nu skal han bare lære at styre sine impulser lidt og forsøge at holde sine fremtidige film mere ”tight”, så de bliver ligeså fængende og simple, som ”District 9”.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Chappie


Produktionsår: 2015
Instruktion: Neill Blomkamp
Manuskript:
Komponist: Hans Zimmer
Fotograf: Trent Opaloch
Skuespillere: Sharlto Copley, Dev Patel, Ninja, Yo-Landi Visser, Jose Pablo Cantillo, Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Brandon Auret, Johnny Selema, Anderson Cooper, Maurice Carpede, Jason Cope, Kevin Otto, Chris Shields, Bill Marchant.
Spilletid: 120 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om Chappie på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Chappie'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018