filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Case 39

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Case 39, Christian Alvart, film, plakat, poster, artwork

© Misher Films

Af 5. sep. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Case 39Case 39 on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Case 39 Trailer

Overraskende effektiv gyser udstråler godt håndværk.

I Danmark kom science fiction-filmen 'Pandorum' som den første, selvom instruktør Christian Alvart først lavede 'Case 39'. Det er en skam, for 'Case39' er bestemt en mere helstøbt oplevelse end 'Pandorum', der skønt nogle meget flotte effekter og en god historie, til tider blev lidt træg og mistede pusten til sidst, da (anti)klimakset rullede over lærredet.Instruktørens evner lod sig dog ikke fornægte, og hvis man havde startet sit bekendtskab med ham med 'Case 39', så ville man måske endda være endnu mere skuffet over 'Pandorum', idet 'Case 39' er et gedigents stykke filmarbejde.Filmen kan bedst sammenlignes med Richard Donner's udødelige klassiker 'Tegnet' ('The Omen') fra 1976, idet den handler om den form for ondskab, der er håndgribelig og direkte, ikke noget omsvøb her, ingen undskyldninger eller forklaringer om uheldig barndom og dårlige opvækstvilkår. Det er ondskab i den reneste form, djævlen selv!...Stemningen i filmen bygges flot op, og filmen tager sig god tid til at skabe atmosfæren, der langsomt men sikkert skaber en følelse af uhygge, der er dejlig skræmmende.
Filmen bruger tid til at præsentere sine personer, at skabe de forbindelser, der skal bygges på senere, og de første skræmmende scener er faktisk kun dialogbaserede, ikke effekter.Og man ved faktisk aldrig, hvad den rigtige historie er, og om der er tale om paranormale hændelser eller noget andet, der er på spil, og først efter ca. halvdelen af filmen, får man de første svar.Det er flot lavet og der spilles fint på alle pladser. Renee Zellwegger er overraskende afdæmpet i sit skuespil, og det er dejligt at se fra en skuespiller, der ofte overspiller og er på randen til at være ret irriterende. Her er hun faktisk tilforladelig. Ian McShane, bedst kendt fra den fremragende HBO serie 'Deadwood', der rullede over de danske tv-skærme i 2009, er god i en birolle som den garvede og kyniske politimand, men de største roser skal gå til den unge Jodelle Ferland, der har præcis den rette mængde sødme og ondskab til at ramme rollen som den lille pige, der rummer mere, end der synes.Klichéerne står i kø, når skæve kameravinkler, chokeffekter og CGI bruges effektivt til at skræmme publikum, og selvom det alt sammen er set før, så virker det fint og bidrager til filmens stemning.Fra start til slut holder Alvart sikkert i tømmerne, og man er i gode hænder når filmen slutter. Filmens slutning er en cadeaux til Alvart og filmens manuskriptforfattere, idet den tør gøre noget, mange andre filmen i genren aldrig gør, den lægger IKKE op til en 2'er, og det er da befriende?Flot debut, god og skræmmende og helt igennem en fornøjelig oplevelse.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Case 39


Produktionsår: 2009
Instruktion: Christian Alvart
Manuskript:
Komponist: Michl Britsch
Fotograf: Hagen Bogdanski
Skuespillere: Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane, Bradley Cooper, Callum Keith Rennie, Adrian Lester, Kerry O'Malley, Cynthia Stevenson, Alexander Conti, Philip Cabrita.
Spilletid: 109 min
Filmstudie: Misher Films

Detaljeret info om Case 39 på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Case 39'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019