filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Captain Phillips

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Captain Phillips, Paul Greengrass, film, plakat, poster, artwork

© Michael De Luca Productions

Af 25. okt. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Captain PhillipsCaptain Phillips on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Captain Phillips Trailer

Nøgtern og fundamentalt spændende thriller formår at bidrage postivt til genren.

Paul Greengrass er en talentfuld instruktør, hvis greb om filmproduktionens virkemidler ikke lader sig nægte i "Captain Phillips", hvor alle elementer går op i en højere enhed. Det er solidt og godt håndværk fra ende til anden, med dig som tilskuer på kanten af sædet det meste af tiden, uden unødigt (melo)drama og storladne musikudladninger.Tom Hanks spiller, med vanlig lethed og styrke i øvrigt, den erfarne Mærsk kaptajn Phillips, der får opdraget at styre skibet "Mærsk Alabama" sikkert fra A til B rundt om Afrikas Horn, et farvand der vrimler med farer, ikke mindst de frygtede pirater fra Somalia."Captain Phillips" formår at holde sig ny og spændende hele vejen igennem. Den træder ikke rigtigt vande nogen steder, og manuskriptet giver plads til både fordybelse og stille øjeblikke, samtidig med at det formår at gøre det næsten umulige, nemlig at give plads til at såvel Mærsk-skibets besætning og de somaliske pirater virker troværdige og ikke mindst sympatiske. Man får glimt af baggrunden for pirateriet, men filmen er aldrig docerende eller moraliserende.

... Der er adskillige scener i "Captain Phillips", der er så spændende, at man sidder med åndenød og ser med, uden at filmen som autentisk drama mister troværdigheden.
Man kan som tilskuer faktisk ikke regne ud, hvad der sker, og det bidrager til stemningen.


Filmens timing, skuespil og stemings- og sceneskift er eminent opbygget, og koblet sammen med Billy Rays manuskript, formår Greengrass at skabe en helstøbt thriller om pirateriet. Især filmens afsluttende halve time er fantastisk godt skruet sammen, men også scenen, hvor piraterne og Hanks' kaptajn første gang støder sammen, er perfekt eksekveret.Midt i filmen bliver historiens fokus lidt sløret, men det afløses hurtigt med et gearskift af de helt store, da militæret kommer til, og filmen igen ryger op i højeste gear."Captain Phillips" er en gedigen thriller, der underholder stort, men samtidig også en film, der har noget på hjerte om et emne, vi alle kender til, men de færreste af os rent faktisk forstår fuldt ud. Denne film giver os svar på nogle af spørgsmålene og mulighed for eftertanke i forhold til andre.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Captain Phillips


Produktionsår: 2013
Instruktion: Paul Greengrass
Manuskript:
Komponist: Henry Jackman
Fotograf: Barry Ackroyd
Skuespillere: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Faysal Ahmed, Mahat M. Ali, Michael Chernus, Catherine Keener, David Warshofsky, Corey Johnson, Chris Mulkey, Yul Vazquez, Max Martini, Omar Berdouni, Mohamed Ali, Issak Farah Samatar.
Spilletid: 134 min
Filmstudie: Michael De Luca Productions

Detaljeret info om Captain Phillips på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Captain Phillips'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019