filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Captain Fantastic

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Captain Fantastic, Matt Ross, CAPTAIN FANTASTIC - EN UALMINDELIG FAR, film, plakat, poster, artwork

© Electric City Entertainment

Af 20. aug. 2016

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Captain Fantastic - CAPTAIN FANTASTIC - EN UALMINDELIG FARCaptain Fantastic on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Captain Fantastic Trailer

Kaptajn "næsten" fantastisk.

Det slår aldrig fejl. En film, der vil noget andet end det normale og hvis plot adskiller sig ved at være lidt kontroversielt og anderledes, får altid etablerede anmeldere til at falde i svime over, hvor fantastisk, utrolig og fremragende filmen er.

"Captain Fantastic" er en god film, det er jeg helt enig i. Viggo Mortensen spiller udmærket, det er jeg også enig i, ligesom jeg helt klart er vild med hans valg af film efter Ringenes Herre-trilogien. Her er en skuespiller, der kunne vælge hvad som helst, men som efterfølgende har lavet masser af indie-film, masser af anderledes film og som følger sit kunstneriske hjerte frem for sin tegnebog (der nok ikke mangler noget heller!).

Det skal han også have credit for, og denne film er en af Viggos bedre, helt klart.

... Der er tale om en hyggelig og hjertevarm film, der samtidig har masser på sinde, den vil fortælle.
Den fortælles langsomt og med en fin indlevelse fra skuespillernes side, og især de yngste af Viggos seks børn i filmen er både søde, sjove og mindeværdige. Generelt leveres der ret godt underspillet skuespil i filmen, der aldrig bliver melodramatisk og overfladisk i behandlingen af filmens plot, et plot der er ligeså simpelt, som problemstillingerne er komplekse.

Jeg var godt underholdt og nød de to timer i fulde drag, både skuespil, det fine plot og den gode historie med både følelse og indlevelse. Men jeg er ikke enig i, at filmen er så fremragende og fantastisk utrolig, som den er blevet gjort til.

Mange andre film har gennem tiden også portrætteret nøgterne og underspillede portrætter af ualmindelige almindelige mennesker, og nogle er altså lykkedes bedre, end "Captain Fantastic", bl.a. "Little Miss Sunshine", der var en fremragende fantastisk utrolig film.

"Captain Fantastic" er dog som sagt en ganske god film, og dens pointer er valide og poignante. Der er tale om en film, der vil noget andet, end det etablerede Hollywood normalt viser os, og det elsker jeg den for, ligesom jeg elsker dens varme feel-good-feel, uden at det bliver vammelt på noget tidspunkt.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Captain Fantastic


Produktionsår: 2016
Alternativ titel: CAPTAIN FANTASTIC - EN UALMINDELIG FAR
Instruktion: Matt Ross
Manuskript:
Komponist: Alex Somers
Fotograf: Stéphane Fontaine
Skuespillere: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas Hamilton, Shree Crooks, Charlie Shotwell, Trin Miller, Kathryn Hahn, Steve Zahn, Elijah Stevenson, Teddy Van Ee, Erin Moriarty, Missi Pyle, Frank Langella.
Spilletid: 118 min
Filmstudie: Electric City Entertainment

Detaljeret info om Captain Fantastic på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Captain Fantastic'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019